Markus Andersson: Eliten drog mig inför domstol för en målning

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Scen 4 på Nya Bok- & Mediemässan den 7 oktober tog upp de utsattas situation och kulturen. En av de som framförde ett tal på scen 4 var Markus Andersson.

Markus Andersson är konstnär och pratade om hur han utsattes för rättsliga trakasserier för hans målningar, bland annat drogs han inför Högsta domstolen. Andersson berättade om varför man inte ska ge upp och att ”fienden” inte är övermäktig.

Markus Andersson är konstnär och lärare i konst vid Medborgarskolan och Folkuniversitetet i Uppsala. Andersson arbetar företrädesvis i olja och akvarell i en naturalistisk stil som avbildar djur, natur och människor med både nationalromantiska och samtida politiska motiv. Målningar av Markus Andersson har bland annat ställts ut på Grand Louvre i Paris, Florence Biennale i Florens, Kitschbiennalen i München samt ett flertal gallerier och museer i Norden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter