Ministern: Europa står inför ett ödesval

När det blir dags för val till Europaparlamentet, kommer valet att stå mellan ökad makt för Bryssel eller ökad självständighet för dess medlemsländer. Det säger en minister från den ungerska regeringen.
Ungerns justitieminister, Bence Tuzson. Foto: Wikipedia/ hu:Miniszterelnökség
Ungerns justitieminister, Bence Tuzson. Foto: Wikipedia/ hu:Miniszterelnökség

Europa står inför ett viktigt val i och med valet till Europaparlamentet 2024 (som äger rum den 9 juni i Sverige): antingen ett federalt Europa, där makten flyttas över till EU:s maktcentra i Bryssel, medan de enskilda nationerna löses upp i en enda massa; eller så går man mot ett Europa som är uppbyggt på starka nationer.

Det säger Ungerns justitieminister, Bence Tuzson, i samband med ett besök i norra Serbien, rapporter The Budapest Times. EU-valet som kommer att hållas nästa år kommer därför att vara otroligt viktigt.

Enligt Tuzson utgör ett Europa med starka, självständiga nationer, den vision som EU:s grundare hade. Han säger även att fler och fler länder börjar lägga större vikt vid sin självständighet gentemot EU, samt att direktiv som kommer uppifrån endast kommer att leda till att EU splittras. De flesta länder kommer att vägra lyda EU om de upplever att beslut går emot deras egna intressen.

Så vi talar inte om ett europeiskt imperium som kan utfärda diktat till nationerna, utan snarare ett Europa som bygger på samarbete.

Organiserat motstånd mot överstatlighet

I Östeuropa, framförallt Polen och Ungern, har motståndet mot EU:s överstatlighet blivit allt starkare. Båda länderna har kunnat sätta sig emot kraven att öppna upp sina gränser för ett omfattande mottagande av utomeuropeiska migranter.

I och med EU:s nya migrationspakt, som ska göra det lättare att tvinga motsträviga länder att ta emot migranter eller betala böter, har det verkat som att motståndet kommer försvåras. Men som Frihetsnytt rapporterat har Polen hittat ett sätt som kommer att försvåra kraftigt för EU, nämligen genom att hålla en folkomröstning i frågan den 15 oktober. Genom följande fråga talar mycket för att polackerna kommer att rösta nej till ett mottagande:

”Stöder du mottagandet av tusentals illegala invandrare från Mellanöstern och Afrika, under den obligatoriska antagningsmekanism som införts av den europeiska byråkratin?”

Bedömare tror att om Polen får igenom ett sådant beslut, baserat på folkviljan, kommer det att inspirera andra invandringskritiska och nationalistiska partier inom EU. Om sådana partier går framåt i EU-valet kommer det att möjliggöra liknande omröstningar även i dessa länder.

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki upplyser polackerna om arbetet som kommer att göras mot den illegala invandringen.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. En ”kamp” mellan frihet och globalism! Dessvärre har EU sålt ut sin själ (genom korrupta politiker) men Ungern och Polen har stått emot. Lättköpta figurer, som håller PK-ismen högt, säljer sig villigt i tron att de skall vinna makt och rikedom men blir grundlurade av de som ”bestämmer”.
    Vi som vet bättre säger nej!!! Dessa bonntjyvar som säljer sin själ till globalisterna är rena landsförrädarna – tyvärr alltför många!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter