Muslimer kan kritiseras men inte judar

En känd politiker gick igår ut och sa att hade Rikard Jomshofs fräna uttalanden mot islam och muslimerna skett mot judarna så hade det aldrig accepterats. ”Jag tror att gränsen går vid att de skulle börja uttala sig på samma sätt om judar”, säger politikern bland annat. Detta har väckt stor uppmärksamhet och ilska både inom den kände politikerns parti men också bland bland muslimer och judar. Efter skriverierna under gårdagen så har nu politikern gått ut öppet för att kommentera händelsen och för att be om ursäkt.

Den kände liberale politikern gick under gårdagen ut i ett uttalande där han sa att han var kritisk mot Jomshofs utspel om Islam och profeten Muhammed. I samband med detta sade han samtidigt till TV4.

– Jag tror att gränsen går vid att de skulle börja uttala sig på samma sätt om judar.

Han sade vidare:

– L kan inte leva med rasistiska uttalanden om bland annat muslimer och judar och alldeles särskilt judar.

Denna inställning att olika grupper behandlas olika har väckt stor kritik både inom hans parti liberalerna, men också från muslimer och judar.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson har sett sig tvungen att gå ut öppet och kommentera uttalandet från Hamilton och säger:

– Kritiken är helt berättigad. Han har också bett om ursäkt. Det här blev väldigt fel. Vi gör ingen skillnad på respekt för människor som har olika religioner.

Imamen Mahmoud Khalfi vid Stockholms moské tycker att uttalandet är sorgligt.

Även Judiska ungdomsförbundet kommenterar på sin Twitterkanal enligt följande:

”Inga minoriteter/grupper förtjänar att bli illa behandlade och samtliga partier bör stå upp mot kränkningar och diskriminering. Vad hände med allas lika värde?”

”Han avslöjar sig själv”

Tobbe Larsson, politisk kommentator på Frihetsnytt svarar på frågor:

Hur ska man uppfatta detta uttalande?

– Att han avslöjar sig själv och vad många tänker av våra styrande, men inte vågar säga. Vissa grupper har uppenbarligen ett högre värde än andra. Nu när han säger det utan att tänka sig för så känner sig till och judiska ungdomsförbundet nödgade att uttala sig. Reaktionen säger egentligen allt.

Vad säger du om hans ursäkt?

– Den är inte vatten värd, men visar också hur mäktiga vissa krafter är, då det endast tar några timmar innan han kryper fram och ber om ursäkt.

Vad tycker du han skulle gjort?

– Stått upp för att det faktiskt är så att han anser att alla människor är ”lika mycket värda men visa grupper är mer värda än andra” som de sa i boken Djurfarmen av George Orwell. Hycklare!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Hamilton försökte spela ut det judiska kortet . Allt för sin lilla stund i offentligheten.

  Jojo..ena gången är dom totalt förintade –andra gången är det viktigt att gruppen inte ifrågasätts på minsta sätt-

  Man blir lite trött på den gruppens evinnerliga ältande……” gasen tog slut” –Jag låg på sjukhus och missade gasningen ” Mengele var bortrest ” osv…i 60 år nu…dag ut och dag in….månad efter månad , år efter år…

  Ibland kan jag nästan känna ; ”Sluta älta annars skjutsar jag tillbaka dig” !!


  Alla miljoner som fallit offer för vänsterns våld nämns aldrig .
  Alla svenskar som mördats av utlänningar nämns aldrig osv.. —–det känns väldigt underligt faktiskt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter