Nya siffrorna: nära 33 800 palestinier har dödats

Israel har fått stark internationell kritik för sin aggressiva krigföring i Gaza. Sedan Hamas attack mot Israel den 7 oktober förra året har nära 33 800 palestinier dödats, enligt nya siffror. Dessutom är tiotusentals personer skadade och många saknas.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat att en FN-rapport visar att det finns nog med bevis för att påstå att Israel genomför ett folkmord på palestinier. Rapporten presenterades av FN:s särskilda rapportör för de ockuperade palestinska territorierna, Francesca Albanese, i slutet av mars.

Nu rapporterar Barron’s att den totala dödssiffran i Gaza sedan den 7 oktober ligger på 33 797. Tidningen skriver att 68 palestinier har dödats bara under det senaste dygnet, och att över 76 000 personer har rapporterats som skadade sedan den 7 oktober. Hur många personer som saknas är fortfarande oklart.

Ökar militärnärvaron

Under gårdagen kom uppgifter om att Israel ökar sig militära närvaro i Gaza. Landet har kallat in ytterligare två brigader efter en ny ”lägesbedömning”. Man uppger att den ökade närvaron möjliggör ”en fortsatt insats och beredskap för att försvara staten Israel och upprätthålla säkerheten för invånarna”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter