Nytt enormt svenskt stödpaket till Ukraina

Regeringen föreslår att ett nytt enormt svenskt stödpaket ska skickas ned till Ukraina. Roger Richthoff kommenterar detta och förklarar vad pengarna egentligen behövs till.

Under tisdagen presenterade försvarsministern, Pål Jonson, under en pressträff ett regeringsförslag om att skicka ett 13:e stödpaket till Ukraina, motsvarande ett värde på 3,4 miljarder kronor. Det som skickas är bland annat reservdelar, ammunition och transportfordon.

Enligt TT kommer 1,4 miljarder kronor, av de 3,4 miljarderna, att vara ett finansiellt stöd genom fonder. Sammanlagt har Sverige skickat försvarsmateriel motsvarande ungefär 17 miljarder kronor.

”Kommer bara att förlänga kriget”

Frihetsnytt har talat med den tidigare militären Roger Richthoff, som tidigare suttit som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna samt varit ledamot i försvarsutskottet, om det planerade stödet.

Vad tänker du om att regeringen skänker ett nytt stödpaket motsvarande 3,4 miljarder kronor till Ukraina?

Jag tycker att det är fullständigt vansinnigt att fortsätta att stödja det här proxy-kriget. Jag tycker att det är helt fel att sprida ut miljarderna till det här kriget. Det enda som detta kommer att leda till är fler döda, fler skadade, men det har ingen som helst betydelse för krigets utgång.

Det spelar ingen roll om vi skickar tio stridsvagnar till. Vapnen som man skickar är till för att döda andra. Det är vad det är till för, att underlätta det här, oavsett om de säger att det är till för att försvara sig. I mina ögon har Ukraina förlorat kriget för länge sedan och ryssarnas ambition är i stort sett uppnådd. Man kontrollerar de områden man har sagt att man ska göra.

Det vi gör med vapenleveranserna till Ukraina är enbart att orsaka ännu mer döda och lidande, till ingen nytta. Det är globalisterna som driver på kriget. Det här är ett proxy-krig, som vi inte ska delta i.

Vad tycker du att regeringen borde göra istället för att skicka de här stödpaketen?

Ska man göra någonting där, då skulle man från början ha skickat ned humanitär hjälp, upprättat läger för att hjälpa till att ta hand om skadade. De skadade som tas omhand kommer inte att återgå till fronten. Framförallt skulle man ha satsat på civila skadade, det skulle man ha lagt en insats på för att hjälpa till.

Man kunde ha forslat civila barn till de här sjukhusen, som ligger i västra Ukraina. Det skulle man ha lagt in resurser på, oavsett om man var med i Nato eller inte, oavsett vem som startat kriget. De civila och barnen som lider mest. Där skulle man ha lagt in resurser och det hade kostat betydligt mindre.

Man skickar ammunition och reservdelar för miljardbelopp, är det inte sådant som det svenska försvaret själva behöver?

Ja, det är det. Och det är därför man har en kostnad för det här som ska baseras på vad det kostar att återställa sedan. Under tiden som det här pågår så försvagas ju det svenska försvaret som vi skulle bygga upp.

Slutsatsen är då att det är viktigare att delta i globalistkriget tillsammans med USA, framför att bygga upp det egna nationella försvaret. Det väcker ju också tankar om varför, för vi är på väg, enligt min uppfattning, att gå ifrån ett starkt nationellt försvar. Då stämmer det väldigt väl med det här.

Kommer ytterligare stödpaket att skickas, tror du?

Det gör man säkert, i godhetens tecken. Man vill ligga längst fram, oavsett konsekvenserna och prioriteringar, där man bortprioriterar nödvändiga satsningar i Sverige. Det kommer inte alls att förvåna mig om man fortsätter med ett gigantiskt slöseri med skattemedel och svensk försvarsförmåga.

Vad tycker du att man skulle ha använt pengarna till istället?

Om man tittar på Sverige, så vet man att vi har personalbrist på vårdcentraler. Man har konstaterat att det råder en fruktansvärd misär på många av våra äldreboenden, där maten inte är näringsrik, utan är ren slaskmat. Det verkar inte som att politikerna är särskilt intresserade av de som en gång byggde upp det här landet. Det hade jag satsat på, om jag hade fått bestämma, samt att höja pensionerna för de äldre.

Titta dessutom på våra järnvägsnät. De behöver ju upprustas. Det finns enorma satsningar som behöver göras här. Det måste vara fler än jag som ser vägarna i kommunerna, med enorma hål, som man lappar och lagar och häller i lite asfalt. Det är eftersatt överallt!

Det finns så mycket att göra för den egna befolkningen och egna landet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter