Olagliga vänsterextrema aktioner stoppas

Nu sätter aktivistgruppen Återställ våtmarker stopp för sina motorvägsaktioner. Man menar att man har fått all publicitet som man velat ha, och framöver kommer aktivistgruppen gräva igen diken. Vad man än tycker om Återställ våtmarkers strategi så har den fungerat, säger Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson.

Vänstergruppen Återställ våtmarker har fått mycket uppmärksamhet för sina i många fall olagliga blockeringar av motorvägar. Framöver kommer det dock inte bli några fler blockader, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt Återställ våtmarker har aktionerna varit värda omkring 848 miljoner kronor i marknadsföringsvärde. Enligt presskontakten Helen Wahlgren har aktionerna varit lyckade, då man enligt henne ”sett ett skifte i hur man pratar om klimatkatastrofen”.

Kommer gräva igen diken

Nu kommer aktivisterna flytta fokus till torvbrytning och gräva igen diken, säger Wahlgren:

– Vi ger oss inte förrän vi täppt igen och stoppat de 90 nya tillstånden som getts för torvbrytning. Det är ett hyckleri utan dess like. Det är katastrofalt, det är smutsigare och ger mer koldioxidutsläpp än både kol, olja och gas.

Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt

Finns något att lära

Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson säger följande om nyheten att motorvägsblockaderna väljs bort:

– Jag tror att många vanliga människor tycker att det är bra, och som aktivistgruppen själv säger så har de ju uppnått sina mål.

Larsson anser även att det går att lära sig mycket av Återställ våtmarkers strategi:

– Vad man än tycker om trafikblockeringen så har vi lärt oss att man får enorm publicitet på kort tid om man stör människor i deras vardag och väcker dem från deras törnrosasömn. Antiglobaliströrelsen skulle kunna göra något liknande för att signalera att samhället går under och det är dags att vakna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Jo…men om vi satt oss på motorvägar med STOPPA FOLKUTBYTET hade polis varit framme innan vi ens hunnit sätta oss.
    Sedan hade batongslagen haglat och anhållanden och häktning väntat.

    Det är nämligen skillnad på dom och oss.

    Men demonstrationerna mot SVT och för yttrandefriheten gick ju fint. Så jag skall inte vara alltför gnällig. 😁

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter