Parlamentariker hotar rösta nej till Natoansökan

Parlamentariker i Turkiet hotar att rösta nej till Sveriges Natoansökan trots att president Recep Tayyip Erdoğan redan sagt ja. Detta rapporterar Sveriges Radio.
Recep Tayyip Erdogan. Foto: Wikipedia/ Mikhail Palinchak
Recep Tayyip Erdogan. Foto: Wikipedia/ Mikhail Palinchak

Flera parlamentariker från det turkiska parlamentet kritiserar president Recep Tayyip Erdoğan hårt för hans ja till Sveriges Natoansökan. En av partierna som är starkast i sin kritik är partiet MHP.

Partiet samarbetar med Erdoğans parti AKP. Ledaren för MHP, Devlet Bahceli, menar att Sverige är ett hot mot Turkiets ”nationella existens” då Sverige ”omfamnar blodiga terroristorganisationer”.

Bedömare menar att detta kan påskynda anslutning till krigsalliansen då man inte vill att opinionen inom parlamentet ska växa sig för stark i Turkiet. Erdoğan har antytt att Turkiet ska ratificera Sveriges ansökan inom några månader.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Hoppsan….”den humanitära stormakten” får problem.
  Tja..Sverige har i 50 år varit ett tillhåll för all världens gerillagrupper.
  Svenska regeringar har lagt sin näsa i blöt överallt . Det skattefinansierade Olof Palme Center med 150 milj/år sysslar med att sprida socialdemokratisk politik över världen.
  Varför har regeringen inte stoppat pengaflödet dit ??
  Det finns f.ö. ca 20 liknande obskyra sammanslutningar.
  Det pågår ett fullständigt vanvettigt slöseri med skattepengar för att regimens kompisar skall ha välavlönade hittepåjobb.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter