Politiker: Vindkraftspolitiken är ett platt fall

Många kommuner stoppar vidare utbyggnad av vindkraft då frågan om ersättning inte är löst. Jämtlands och Västernorrlands län har protesterat mot regeringens politik i en debattartikel.

En utredning gällande ersättningen till kommunerna för byggandet av vindkraftverk presenterades nyligen för klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari. Utredningens slutsatser blev dock till en besvikelse för de som hade väntat sig en lösning av frågan.

Detta har lett till att kommuner i högre grad utnyttjar sin vetorätt och stoppar planerade vindkraftprojekt.

Elva företrädare för Jämtlands och Västernorrlands kräver nu i en debattartikel att kommunerna ska få ersättning för de redan byggda vindkraftsparkerna i paritet med ersättningen som ges i våra grannländer. Annars är det ett svek menar de socialdemokratiska och centerpartistiska artikelförfattarna.

Många är jättebesvikna säger kommunstyrelsens ordförande i Härnösand Andreas Sjölander (S), till SVT.

”Det finns inte tillräckliga incitament för en utbyggd vindkraft.”


KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Den långa näsans verklighet! Kommunpolitiker verkar inte vara ”vanliga” politiker utan är mer som svenskar i gemen. Man litar på rikspolitiker – vilket är ett misstag. Vi har sett detta under Löfvens tvivelaktiga regeringstid. Nu står man med byxorna nere och hoppas på att få statliga pengar. Många kommuner är totalblåsta – de har trott att staten (skattebetalarna) skall stå för deras nota (via falska löften). Så – konklusion – lita aldrig på tvivelaktiga löften! Sköt er själva med det ni har!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter