Putin och Kim Jong-Un ska träffas

Ryktena om att Vladimir Putin och Kim Jong-Un ska träffas har nu bekräftats. Mötet uppges ske i Ryssland och väntas handla om vapenleveranser från Nordkorea till Ryssland.

Nu går Kreml ut och bekräftar att Nordkoreas högsta ledare, Kim Jong-Un, ska träffa Rysslands president Vladimir Putin. Detta rapporterar Tass med hänvisning till ett pressmeddelande från Kreml.

– På inbjudan av Rysslands president Vladimir Putin kommer ordföranden för utrikesfrågor i den demokratiska folkrepubliken Korea [Nordkorea], Kim Jong-Un, att göra ett officiellt besök i den ryska federationen under de kommande dagarna, skriver Tass.

Utlandsbesöket är det första för Kim Jong-Un på fyra år och hans andra besök någonsin i Ryssland.

Enligt obekräftade uppgifter som flera medier rapporterat om ska mötet bland annat handla om vapenleveranser från Nordkorea till Rysslands pågående krig med Ukraina.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Nord Korea har överlevt trots att USA & dess allierade bojkottar landet från precis allt. Sanktioner -om det så skulle gälla tandpetare och skosnören.
    Trots detta har man lyckats skaffa sig atombomber som kan nå USA. Enligt koreanerna var det USA:s agerande i Irak som satte extra fart på intresset för atombomber. Koreanerna la givetvis också märke till att inga länder i väst protesterade och hävdade att Irak var ett självständigt land.
    nej…dom anslöt sig GB ….eller bara hukade och mumlade.

    Hörde på radio att USA påpekar att Nord -Korea inte har tillstånd att sälja vapen till USA …
    Tror inte koreanerna bryr sig om det ..

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter