Rapport anklagar Frihetsnytt för att vara ”antidemokratiska extremister”

Säkerhetspolisen, Säpo, har börjat peka ut en ny grupp som ett hot mot samhället, nämligen så kallad ”antistatlig extremism”. I en stor rapport kopplas kritik av samhället och politikernas hantering av densamma ihop med våldsdåd och terrorism. Där pekas även flera fria medier ut som delaktiga i miljön, däribland Frihetsnytt.

Att kritisera makten och lyfta fram oroväckande tendenser i samhället, såsom inskränkta fri- och rättigheter och olika agendor som inte uppmärksammas i etablissemangsmedia, innebär att man ingår i en miljö som inspirerar till våldsdåd och extremism. Det framkommer i en rapport som Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) tagit fram på uppdrag av Säpo.

Där pekar man ut en ny miljö som ett stort hot, nämligen ”antidemokratiska extremistmiljöer”. Där kopplar man samman våldsdåd, som det som inträffade i Almedalen sommaren 2022, med lagliga opinionsbildare och partier.

I rapporten hävdas det att aktörer som skriver eller talar om korruptionen i samhället, inskränkning av centrala fri- och rättigheter, de negativa konsekvenserna av massinvandring, vaccinkampanjerna, politikernas odemokratiska hantering av Nato-frågan och dolda maktstrukturer som World Economic Forum (WEF), på olika sätt radikaliserar individer till att begå våldsbrott och terrorhandlingar.

Flera organisationer och partier, som Alternativ för Sverige, Nordiska Motståndsrörelsen, Det Fria Sverige, Knapptryckarna, Stram Kurs och MoD pekas ut som drivande aktörer i denna miljö.

Frihetsnytt i gott sällskap

Det är inte bara partier och organisationer som är en del av denna så kallade ”miljö”, utan även flera medier, däribland Swebbtv, Fria Tider, Insikt24, Samnytt, Svenska Morgonbladet och inte minst Frihetsnytt.

De ”farliga” åsikter som dessa medier rapporterar om är bland annat kritik av massinvandring, Nato, HBTQ-rörelsen, styrande politikers odemokratiska agerande, samt överstatliga maktorganisationer som EU och WEF. Att lyfta fram nationalism, traditionella, stabila könsroller, eller en annan vinkel på kriget i Ukraina, är även det något som kan inspirera till våld, enligt rapporten.

Noterbart är att den vänsterextrema rörelsen överhuvudtaget inte tas upp, varken den våldsamma gatuvänstern eller de vänsterextrema medierna som ägnar sig åt uthängningar och trakasserier av personer och aktörer som inte delar deras åsikter. Istället ses det som problematiskt att extremvänstern verkligen granskas av de utpekade medierna.

”Ett löjets skimmer”

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt
Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson. Foto: Frihetsnytt

Flera företrädare för de aktörer som pekas ut i rapporten kommenterar innehållet för Frihetsnytt.

Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson är kritisk över att man lagt resurser på detta:

Att Säpo och FOI väljer att lägga skattepengar på att peka ut aktörer som ett hot, bara för att man använder sin yttrandefrihet för att uppmärksamma problemen i samhället som man vill lösa på fredlig väg, det säger mer om dem än det säger ett ord om bland annat Frihetsnytt och de andra aktörer som pekas ut. Vi på Frihetsnytt skulle aldrig uppmana till våldsamheter eller trakasserier och vi vill istället göra det möjligt för åsikter och idéer att komma till tals, utan att nödvändigtvis själva stå bakom dem. Rapporten drar bara ett löjets skimmer över både Säpo och FOI.

Knapptryckarnas samordnare Ulf Bejerstrand. Foto: Frihetsnytt
Knapptryckarnas samordnare Ulf Bejerstrand. Foto: Frihetsnytt

Knapptryckarnas grundare och samordnare Ulf Bejerstrand ser bara positivt på den uppmärksamhet som den sittande maktstrukturen ger dem och Knapptryckarnas vilja att förändra världen till något bättre.

Den här rapporten var det bästa som kunde hända oss alla som insett att det parlamentariska systemet har gått för långt i både ord och handling. Nu har Säpo och FOI gett oss det finaste erkännandet man kan få, för detta kommer att samla oss alla som kämpat och kämpar för sanningen och för framtiden för våra barn. Den här bisarra rapporten får Monty Python att ligga i lä, då etablissemanget har spårat ur fullständigt, säger han till Frihetsnytt.

Svenska Morgonbladets chefredaktör Henrik Sundin ger inte heller mycket för rapporten och påtalar att Säpos trovärdighet redan är på bottennivå.

Säpo har ju fått smäll på fingrarna flera gånger för att de inte kan skilja mellan åsikt och handling. Det var ju de som uppmanade polisen att förbjuda Paludan från att hålla sina koranbränningar, vilket flera domstolar har pekat ut som stridande mot grundlagen. Säpos trovärdighet har redan blivit kraftigt underminerad av de domar som fattats i svenska domstolar.

Frihetsnytt kommer att återkomma till rapporten!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Säpo är totalt infiltrerat av de mest avskyvärda element som tänkas kan !!!
  Otaliga kontakter mellan expo-säpo har belagts.
  En afavåldsling har tydligen tidvis varit anställd vid säpo.
  Säpo måste röjas och rensas i alla kammare och vrår. Stora sopkvasten !!!
  (M) Nalle Puh justitieminister är inte mogen uppgiften.
  Här behövs detta forums TL…som chef med fria händer att röja rent.

 2. I Barsebäcks marchen med fredliga hippisar , Naturskyddsföreningen, Svenska Freds och gröna Vågare som ville äta giftfritt satt SÄPO i buskarna och fotograferade.
  Vi garvade gått åt det länge efteråt…
  När Nationalister hedrat den 30 November är EXPO där och fottar.
  I Frihetsmarchen är det pensionärer med rollator som blir arresterade….
  De verkar nervösa på något sätt….

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter