Regeringen har ingen brådska att förtydliga regler om majbrasor

Vid tiden för Valborg, när det är dags för majbrasorna, brukar svenskarna passa på att vårstäda och elda trädgårdsavfall och bråte. Det råder dock förvirring om vad som faktiskt gäller. Regeringen lovar att reglerna ska bli tydligare, men det kommer inte att ske den närmaste tiden.
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari. Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari. Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet

De nya eldningsreglerna har väckt både ilska och förvirring bland svenskarna. Det är inte tydligt hur omfattande förbudet mot eldning av trädgårdsavfall är och vilka undantag som finns. Enligt ett EU-direktiv ska trädgårdsavfall återvinnas snarare än eldas.

Nu lovar regeringen, genom klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, att reglerna ska förtydligas – om två månader. Var gränsen går för om det ska anses vara tillåtet att elda avfallet, istället för att åka långa sträckor med bil till återvinningsstationen, ger hon inget svar på i en intervju med Sveriges Radio (SR).

– Här gäller det att ha sunt förnuft. När det är orimligt att elda trädgårdsavfall tar man sig till en återvinningsstation. Men i bland är också det orimligt, om man till exempel behöver köra en längre sträcka, säger hon till SR.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter