Regeringen vill öka rut och rot

Regeringen meddelar att de så kallade rut- och rotavdragen kommer att höjas. De bedömer att beslutet kan ha positiv effekt på kort sikt.

Finansminister Elisabeth Svantesson och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson höll under måndagsmorgonen klockan 10:00 en pressträff där de presenterade budgetnyheter.

Budgetförslaget är att göra rut- och rotavdraget mer generöst under 2024. Konkret innebär detta att taket höjs från 50 000 kronor till 75 000 kronor.

Syftet är att främja byggandet av bostäder när byggprojekten minskat dramatiskt säger infrastruktur- och bostadsminister.

– Detta är en åtgärd som vi bedömer kommer ha effekt på kort sikt för att dämpa och mildra konsekvenserna, säger Carlson på pressträffen.

Vad är rut- och rotavdrag?

Rot är en förkortning för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Rut stod en gång i tiden för ”rengöring, underhåll och tvätt”. Idag omfattar avdraget betydligt mer än så, men de är båda skatteavdrag som man kan få göra för tjänster som utförs i eller i nära anslutning till hemmet.
Källa: Swedbank

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter