Ronja Rövardotter blir mångkulturell

Den ökänt politiskt korrekta strömningstjänsten Netflix har tagit över produktionen av Ronja Rövardotter. Precis som många har befarat visar det sig att det blir en mångkulturell tolkning.

Den 28 mars har nytolkningen av Astrid Lindgrens bok Ronja Rövardotter premiär på Netflix. Produktionen togs över i december 2023 från det krisande ViaPlay. Det framkom redan tidigt att produktionen skulle ha en mångkulturell prägel, när producenten sökte skäggiga män av ”ALLA ETNICITETER”, vilket Fria Tider uppmärksammade.

Detta har nu visat sig stämma och det framkommer nu att åtminstone två av rövarna spelas av afrikaner och en spelas av en arab, enligt den trailer som har släppts. Detta framgår även av bilder från serien som Aftonbladet har publicerat.

Försöket till politisk manipulering har väckt kritik på sociala medier, där flera uttrycker hur trötta de är på att svenska klassiker ska påtvingas mångkultur.

Historieförfalskning

Även om det aldrig framgår exakt var eller när Ronja Rövardotter utspelar sig, kan man dra slutsatsen att det rör sig om mellersta Sverige eller södra Norrland under högmedeltid (mellan 1100- och 1300-talet). Detta innebär att även om berättelsen är ohistorisk, så är miljön fortfarande historisk. Att placera in utomeuropeiska personer kan därför ge sken av att det ändå var så det medeltida Sverige såg ut.

Att försöka ändra européers historia i allmänhet och nordbornas i synnerhet, är ett återkommande inslag som flera politiskt drivna kulturskapare ägnar sig åt. Det handlar i regel om att göra historiska skildringar mångkulturella, för att på det sättet få tittaren att tro att landet alltid har varit en mångkultur och minska motståndet mot massinvandring.

Den här påprackningen möter dock alltmer kritik och och flera politiskt korrekta satsningar där detta förekommer har blivit finansiella katastrofer. Flera filmer från Disney har blivit enorma floppar och Amazon-serien Maktens Ringar (som baseras på J.R.R. Tolkiens verk) fick hård kritik för att man pressade in svarta alver och dvärgar i en berättelse som baserades på nordeuropeiska berättelser och myter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter