(S)-lotter prackas på fattigpensionärer med ojusta metoder

Socialdemokraterna tjänar enorma pengar på sina lotterier, som Frihetsnytt rapporterat tidigare. Det är faktiskt deras största inkomstkälla. Nu vittnar lotterisäljare att det finns säljmanus som uppmanar dem att trycka på ”känsliga knappar” för att få lotterna sålda och säga att det var en engångslott och inte ett abonnemang de sålde.

Tidningen Expressen har fått ta del av ett säljmanus som lottförsäljare använder sig av när de ringer potentiella köpare. Av manuset framgår vilka frågor som kunder kan tänkas ha, men även hur man ska svara när någon säger att den inte har råd.

I dessa fall uppmanas säljaren svara:

– Nää, jag förstår, min mormor är vad man kallar för fattigpensionär och hon har ju förklarat att man behöver vända på varenda krona nu för tiden men jag menar… nu när det handlar om ynka 99 kronor. Det är inte ens en bulle och kaffe på pressbyrån i dag. Och med tanke på att det är vinstgaranti på var tredje lott så är sannolikheten väldigt stor att du förvandlar det till något betydligt mer värdefullt, och det är ju inget bindande abonnemang nu utan det är endast en gång nu med Sveriges i särklass största chans på miljonen enligt Lotteriinspektionen själva och du är med på 28 stycken vinstchanser under hela X månad så vi gör så här: Jag skickar hem lotten till dig så du provar en gång i alla fall – så blir det jag som kommer med tårtan där borta i X (orten) för visst bor du kvar i X (orten)?

– Inte ok, känner inte igen detta, svarar Kombilotteriets vd Jonas Lindholm när Expressen söker honom, och lovar att återkomma.

Kändes inte bra för säljarna

En av säljarna ”Daniel” som arbetade på Reko Marketing, som säljer S-ägda Kombispels lotter, beskriver säljarbetet som mycket prestationsinriktat och omoraliskt, skriver Expressen. ”Jag kände att jag lurade folk” berättar han.

– Vi var 30-40 personer som bara satt och ringde till potentiella lottköpare. Mestadels pensionärer. Det var väldigt prestationsinriktat med ord som ”Nu ska vi sätta tre sälj första timmen”.

– Alla fick samma manus. Cheferna kunde i bland lyssna på samtalen och använde man inte argumenten i manuset så undrade de varför.

”Daniel” berättar vidare att säljarna skulle betona att det var en engångslott, fast det är ett månadsabonnemang som sen kostade 200 kronor istället för 99 kronor. Om kunderna köpte lotterna, var det sen svårt att avsluta abonnemanget då man var tvungen att ringa ett visst telefonnummer som inte framkom särskilt tydligt. Säkert inte det lättaste att hitta för en äldre person.

Magdalena Andersson är irriterad på att pengakranen till hennes partikassa riskerar att stängas.
Skärmavbild: YouTube/TV4

Sossarnas guldkalv

Socialdemokraternas och SSU:s totala intäkter från lottförsäljningen 2021 låg på
151 miljoner kronor och vinsten på 26,9 miljoner kronor. Partiet är så angeläget att sälja lotter att man till och med har gjort det på kredit, och Kombispel var ett av de företag som drivit flest ärenden till Kronofogden. Detta är efter ett avslöjande 2017 ändrat.

Socialdemokraterna är nu högst irriterade över att regeringen och SD har enats om ett lagförslag som vill förbjuda partipolitiska lotterier. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson ondgjorde sig irriterat över förslaget och hävdade att:

– Det här är ett förslag för att tysta det största oppositionspartiet. Man använder lagstiftningsmakten specifikt riktat mot det största oppositionspartiet, i syfte att tysta.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jag hoppas att vi någon gång får en vettig regering som verkligen kan ” röka ut ” sosseriet .
    Denna regering hyser jag inte alltför stora förhoppningar på .
    Tja…detta forum har många kompetenta personer som skulle passa i en regering , tyvärr känner inte väljarna till det .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter