Så backade mångfaldsarbetet under 2023

Att hylla mångfald och politisk korrekthet är något företag, politiker och tyckare gärna gör, så länge det inte kostar något. Men när det börjar kosta pengar, då är det inte längre intressant.

2020, efter att den afroamerikanske narkomanen George Floyd avlidit under ett polisingripande, blev det plötsligt på modet att bejaka ”mångfald”. Det innebar att olika minoritetsgrupper (framförallt svarta) i hela västvärlden skulle gynnas, medan vita skulle tryckas tillbaka.

Flera företag tävlade om vem som mest bejakade mångfald. Bland dessa fanns techföretag som Google, Meta och Microsoft. Det satsades flera miljoner dollar på att antalet svarta anställda skulle utökas. Vägledande för dessa ambitioner var så kallade DEI-program1, där företag betalar konsulter för att utöka mångfalden.

Detta var 2020. 2023, som präglats av katastrofsiffror för flera företag och en stigande inflation, då är mångfald inte längre något som företagen vill lägga pengar på. Mellan november 2022 och november 2023 minskade jobbannonserna för mångfaldskonsulter med 44 procent, rapporterar CNBC.

Dessutom har både Google och Meta stängt ned flera mångfaldsprogram och sagt upp flera personer som ansvarar för dessa satsningar.

  1. DEI står för Diversity, Equity och Inclusion, vilket kan översättas som ”mångfald”, ”jämställdhet” och ”inkludering”. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter