Så manipulerar makten vad du äter

Rättelse: Tidigare angavs det felaktigt att köttrekommendationerna var på 350 gram om dagen. Det korrekta är per vecka.
De nya nordiska näringsrekommendationerna har nu publicerats och det finns flera saker som väcker frågor. Bland annat vill man minska köttkonsumtionen ännu mer, rekommendationerna om sockerintag är högre än vad andra instanser säger och klimatet ska styra vad folk äter. Teknologie doktor Lars Bern, som bidragit till en kritisk granskning av vad som påstås om både kost och klimat, kommenterar detta.

Under tisdagen presenterade det Nordiska ministerrådet de nya nordiska näringsrekommendationerna (NNR), som instruerar folk om vad de ska äta och hur mycket. De nya rekommendationerna har väckt mycket stor uppmärksamhet och inte minst kritik.

En näringsrekommendation bör enbart vara inriktad på vad folk ska äta för att hålla sig friska och välmående, men i det som nu presenterats ligger mycket fokus på klimatet. Vad folk förväntas äta bygger på vad som anses vara bra för miljön och klimatet, framför bedömningar av hur de bäst får i sig rätt näring. Bland annat ska konsumtionen av rött kött skäras ned från 500 gram till 350 gram i veckan, rapporterar SVT.

Frihetsnytt har talat med teknologie doktor Lars Bern, som utmärkt sig som en skarp och nyanserad röst i debatten om klimat, hälsa och kost, samt är författare till boken Coronan – och den metabola pandemin. Han är inte imponerad över de nya råden som presenterats.

Använder rädsla för att styra folks kostvanor

Att man använder klimatet och det så kallade klimathotet som ett argument för att påverka vad folk äter, är inget annat än ren skrämselpropaganda för att kunna stärka sin kontroll över befolkningen.

Vi ser ju hur globalisterna, de här globala företagen och de här hypermiljardärerna, deras sätt att få kontroll och makt över hela världen och få inrätta en världsregering, som de själva kontrollerar, det är att dra igång olika typer av skrämselkampanjer. Klimatkampanjerna är ytterst central i den här skrämselkampanjen.

Mer socker än vad andra rekommenderar

Ytterligare en röst som riktar kritik mot de ny rekommendationerna är journalisten Henrik Ennart, som i Svenska Dagbladet påpekar att rekommendationerna om sockermängden skiljer sig åt från vad Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar. Att 10 procent av den dagliga energin kommer från tillsatt socker är inga problem att få i sig enligt de nya råden, men enligt experter och WHO ska det egentligen vara max 5 procent.

Liksom Ennart är Bern väldigt kritisk till detta, men han anser att även 5 procent är för mycket.

Man ska inte äta socker överhuvudtaget

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter