Så mycket chockhöjs avgiften för boendeparkering i Stockholm

Det blir en kraftig höjning i kostnaden för de som har boendeparkering i Stockholm den kommande tiden.

Är man bosatt i Stockholm och har bilen ståendes i innerstan får man räkna med en rejäl höjning av kostnaden för boendeparkering. Från och med den första februari kommer de som bor i område 2 och 3 (se karta nedan) att få avgiften höjd från 1 100 kr till 1 600 kr, vilket innebär 500 kr mer i månaden, rapporterar SVT.

En som är drivande bakom detta är det miljöpartiska trafikborgarrådet i Stockholms stad, Lars Strömgren.

– Taxan har varit orörd sedan 2016 och behöver höjas på grund av den stigande inflationen och en generell kostnadsutveckling, säger han till SVT.

Blir bara eliten som kan ha bil

Frihetsnytt har talat med en boende i det område som drabbas av prishöjningarna och personen tror att enbart de allra rikaste kommer ha råd att ha bil i innerstan.

Det gör ju att det bara är en liten elit av förmögna människor, som har råd att ha bilen i stan, vilket de har räknat ut.

Taxeområdena i Stockholms stad.  Rosa är område 2 och blått är område 3,  vilka är de områden som påverkas av höjningen. Skärmavbild: Stockholms stad
Taxeområdena i Stockholms stad. Rosa är område 2 och blått är område 3, vilka är de områden som påverkas av höjningen. Skärmavbild: Stockholms stad
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter