SD sviker viktigt vallöfte

I valrörelsen lovade Sverigedemokraterna (SD) att inte sänka a-kassan. Under onsdagen visade SD att det inte var något man menade allvar med när man tillsammans med regeringen går in och sänker a-kassan.

I valrörelsen hade SD flera profilfrågor, en av dessa var att man lovade sina väljare att man inte skulle sänka a-kassan från nuvarande nivåer.

SD:s representant i arbetsmarknadsutskottet Magnus Persson gick i mars 2023 ut och sa till tidningen Arbetet att a-kassan inte var förhandlingsbar. Persson gick så långt att han menade att frågan kunde vara något som skulle kunna få tidösamarbetet att spricka men att det var något som SD var beredda att göra för att inte svika sitt löfte.

Magnus Persson. Foto: Sveriges riksdag
Magnus Persson. Foto: Sveriges riksdag

– Nivån på a-kassan är inte förhandlingsbar för oss, sa Persson.

SD lägger sig på rygg

Under gårdagen meddelade regeringen och SD i en pressträff att a-kassan kommer att göras om och de nuvarande ersättningsnivåerna kommer att sänkas från och med 2025. Först med tio procent efter 100 dagar och sedan med ytterligare fem procent efter 200 dagar.

Det är inte första gången som SD vänder i viktiga frågor. Andra exempel är inställningen till EU där man från början var för ett utträde, en annan är Nato där man från början var en stark motståndare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter