Seger för Assange – detta kan hända nu

Utelämningen av Julian Assange skjuts upp efter att en domstol under dagen gav honom rätt att överklaga. Om Wikileaks-grundaren skulle utlämnas till USA riskerar han att dömas för ett stort antal åtalspunkter gällande spioneri.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om Julian Assange, som riskerar tortyr och 175 år i fängelse om han utelämnas till USA. Wikileaks-grundaren avslöjade bland annat krigsbrott som USA begått i Irak, samt en mängd företagshemligheter som gjorde att USA hamnade i dålig dager.

Nu har Assange fått rätt att överklaga Storbritanniens beslut att utelämna honom till USA, rapporterar tidningen Independent. Om inte domstolen i London hade gett Assange rätt hade det kunnat leda till att Wikileaks-grundaren utlämnats till USA – redan i dag.

Domstolen har även gett USA tre veckor att försäkra Storbritannien att Assange inte kommer riskera dödsstraff om han döms.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter