Selma Gamaleldin: ”Skolan är en plats där man hjärntvättar barnen”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Läraren som vågade stå upp för det hon tror på men straffades av skolan

Läraren Selma Gamaleldin intervjuades av Zoia Zakariasdotter på senaste Svenska Bok- & Mediemässan. Selma blev känd i samband med att hon blev av med sin lärartjänst då hon vägrade att kalla en elev för ”hen”. Här berättar hon själv om händelsen och hur hon har blivit behandlad på olika sätt i media men också hur hon ser på nutid och framtid.
Detta är ett kort sammandrag av intervjun.

Den allra första veckan som lärare på en Waldorfskola i Järna, blev Selma kontaktad av en elevs mamma som sa att hennes 7-årige son skulle kallas pronomenet ”hen”. På Selmas fråga varför, svarade mamman att sonen inte var binär och att barnet skulle få välja sitt eget kön.

Selma nekande till detta vilket resulterade i en mängd samtal mellan henne, skolledning och pojkens föräldrar men efter cirka ett halvår sa skolledningen att hon var tvungen att säga hen eller annars bli avstängd.

Jag ombads att tänka över det en vecka men jag landade i att jag kan inte säga hen. För mig är det rena misshandeln. Jag upplevde att det här kommer att leda till könsdysfori. Så jag sa nej till det.

Majoriteten av föräldrarna i klassen höll med Selma, bara tre föräldrar var emot, men ingen sa något till hennes försvar.

Men jag tänkte att kyrkorna måste ju ändå säga att det här är fel, men inte ens de. De sa ”Välj dina strider, Selma”. De är fega, politiskt korrekta och anpassar sig till samhället. Jag tror att många kyrkor är hycklare idag. De följer strömmen istället för att kolla vad som står i bibeln, berättar Selma.

hur ska förändringar ske i
samhället om alla är tysta?

Selma Gamaleldin

Och Diskrimineringsombudsmannen låter skolan betala 150 000 kronor till föräldrarna. Vad ger det för signaler till resten av Sverige? Att det är ett grovt brott som aldrig får ske igen och det kommer kosta dig om du gör så?

Du har själv en bakgrund där du har tvivlat på vem du är, berätta.

Ja, precis. Jag kände ju direkt att det här kan leda till könsdysfori och det är för att jag själv har haft det. Jag har levt med det under hela min barndom och nästa hela mitt vuxenliv. Så jag vet att hade det kommit någon till mig som sagt att, ”Om du känner dig som en pojke så kan du bli en pojke om du vill. Du kan operera dig.”.

Jag hade säkert varit sönderopererad då, utan bröst och kanske med sjukdomar till följd av alla behandlingar och mediciner. Jag är tacksam att jag inte hade den miljön och människorna omkring mig då.

Vad är det som driver dig att fortsätta?

Jag är kristen så det är Gud som driver mig. Gud är kärlek och han vill inte ha den här ondskan. Det som driver mig är att kämpa emot ondskan som finns i samhället, säger Selma.

Selma du sa att du var ganska naiv innan covid, vad var det som fick dig att se världen på ett annat sätt?

Om jag ska vara helt ärlig så lyssnade jag på Candace Owens och hon pratade om vaccinet och jag kände att, wow det här stämmer! Sen började jag läsa mera själv och sedan kom Läkaruppropet och det fick mig att börja ifrågasätta media. Det ena ledde till det andra och till slut förstod jag att något var fel. Känslan var att jag blev besviken. Om man hela sitt liv trott att man kunde lita på media och politiker och sen inser man att man blivit bedragen. Det tog en tid innan jag kunde acceptera det.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter