Sjukhusen blöder miljarder – vad gör staten?

Sveriges största sjukhus går mot stora ekonomiska underskott och kommer att tvingas att ställa in operationer. Men vad gör svenska staten? Jo, de skickar miljarder i bistånd.

Nu kommer rapporter om att Sveriges två största sjukhus går mot stora ekonomiska underskott 2023 och att man kommer att tvingas till tuffa besparingar. Detta rapporterar TT enligt Omni.

– Det blir svårt för sjukvården att få ihop ekonomin framåt, säger SKR:s1 chefsekonom Annika Wallenskog.

Sahlgrenska universitetssjukhuset samt Skånes universitetssjukhus förväntar sig ett underskott på över 1 miljard, medan Akademiska sjukhuset i Uppsala spår ett underskott på 870 miljoner kronor under 2023.

Enligt TT gör det svåra ekonomiska läget att Akademiska sjukhuset kommer att tvingas ställa in operationer för att spara pengar.

”Väldigt sjukt”

Eva Donell, ordförande för välgörenhetsorganisationen Blågula Korset, reagerar starkt på nyheten. Hon poängterar det paradoxala i att svenska sjukhus tvingas ställa in operationer i brist på pengar samtidigt som regeringen öser svenska skattepengar utomlands.

Eva Donell. Foto: Blågula Korset
Eva Donell. Foto: Blågula Korset

– Inte en enda svensk skattekrona ska skickas utomlands så länge vi inte kan ge svenskar vård, mat, hem och ett drägligt liv. Det är egentligen väldigt sjukt att vi skickar flera miljarder skattekronor till andra länder samtidigt som vi ska neka svenskar vård. Återigen visar våra politiker vilka det är de prioriterar och det är alla andra än svenskarna.

– Vi på Blågula Korset tar tacksamt emot gåvor för att kunna hjälpa de svenskar som staten helt struntar i. Besök gärna vår hemsida www.BlågulaKorset.se

  1. SKR står för Sveriges Kommuner och Regioner []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter