Skandalgripande av nationalistpolitiker – här är agendan bakom

En tysk nationalistisk politiker har gripits på politiska grunder. Detta skedde bara några timmar innan han skulle närvara på ett otroligt viktigt möte. Att han greps vid just den tidpunkten ses inte som en slump.

Den 22-årige tyske politikern Daniel Halemba har gripits av polis, anklagad för politisk brottslighet. Han är en av de som valdes in till det bayerska delstatsparlamentet för det tyska nationalistpartiet Alternative für Deutschland (AfD) tidigare under hösten.

Det han anklagas för är att han ska ha gjort en så kallad ”Hitlerhälsning”, samt skrikit ”sieg heil”, vilka båda är olagliga i Tyskland. Detta ska ha skett under en studentkårsfest och det är grannar i området som hävdar att orden ska ha skrikits. Efter att polisen anlänt konfiskerades även ”nazistiskt material”, som även det är olagligt att inneha i Tyskland, rapporterar BBC.

Enligt en artikel i Freiburger Standard ska det olagliga materialet ha utgjorts av en vinflaska, med en etikett föreställande en ”känd” SS-soldat, samt två ”upprörande” klistermärken. Den ”brottsliga” festen ägde rum i september, men fredagen den 27 oktober utfärdades plötsligt en häktningsorder mot Halemba. Valet av tidpunkt var inte någon slump, enligt flera bedömare.

Politiskt motiverat

Under måndagen greps Halemba, efter att ha varit efterlyst sedan i fredags. Att gripandet skedde vid detta tillfälle var ingen slump. Under måndagen skulle Halemba nämligen inta sin plats som parlamentsledamot i det bayerska delstatsparlamentet. Efter detta skulle han ha fått parlamentarisk immunitet.

Hans advokat, Dubravko Mandic, har på X publicerat en video där Halemba kommenterar gripandet. I denna säger han att det rör sig om ett försök från den bayerska delstaten att sabotera för AfD. Att man ville häkta honom tre dagar innan mötet i parlamentet beskriver han som ett sätt för det socialdemokratiska partiet, CSU, att jaga den demokratiska oppositionen.

I ett inlägg på Telegram under måndagskvällen skriver Mandic att man lyckats få Halemba frisläppt ur häktet. Detta trots aggressiva försök från tre åklagare att hålla honom fortsatt frihetsberövad.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Ursula Haverbeck 96 år har dömts till fängelse för att hyst vissa tvivel över att det judiska folkets förintats.

  Vera O. och Ursula träffades i somras. Här är nu två åldringar som tyckte det mesta var bra under NS styret …kan dom inte få tycka det utan att jagas ??

  Attacken mot Daniel Halemba visar hur totalt rabiat och odemokratisk Förbundsrepubliken är.

  Jag har verkligen ingen lust att besöka Tyskland. Det har ju varit på tal i familjen länge …men jag tänker inte utsätta mig för att ev. bli stoppad vid gränsen.

  Obs…Dagens Stasi är mycket väl informerade om svenskars resor på väg till Tyskland.

  Dagens tyska regim kan dra ”dit pepparn växer ” —blir det en ny vettig regering skall jag ompröva reseplanerna.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter