Skarpladdad handgranat – stort pådrag vid Israels ambassad

Området kring Israels ambassad i Stockholm är helt avspärrat efter att ett misstänkt föremål påträffats vid ambassaden.

Under eftermiddagen kom rapporter om att ett misstänkt föremål hittats innanför Israels ambassad på Strandvägen i Stockholm. Ett område på upp till 100 meter från det misstänkta objektet spärrades av. Enligt Aftonbladet ska det röra sig om en skarpladdad handgranat.

Frihetsnytts reporter kunde konstatera att poliserna på plats bar förstärkningsvapen1 i form av automatvapen. Ett stort antal polisbilar, samt åtminstone en brandbil fanns på plats.

Polis och brandkår på plats vid Israels ambassad. Foto: Frihetsnytt
Polis och brandkår på plats vid Israels ambassad. Foto: Frihetsnytt

Strax efter klockan 15:00 kom uppgiften att polisen förstört handgranaten. Ambassaden behövde inte evakueras. En förundersökning om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Israels Sverigeambassadör Ziv Nevo Kulman skriver på X (tidigare Twitter) att det var en attack mot ambassaden och dess personal. Han tackar även de svenska myndigheterna för sitt snabba agerande, samt att de inte kommer att låta sig ”skrämmas av terror”.

  1. ”Förstärkningsvapen är vapen som inte används regelmässigt vid insatser, utan tas fram i vissa speciella situationer.” Källa: Försvarsmakten []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Hå-hå-ja-ja…araberna och judarna får helst bråka med varandra nere i sina egna länder.

    Men Jonna Sima på AB kommer säkert att beskylla ” nynazister” för att slängt handgranaten. 😂 Och Ledarskribenten Anders L. kommer att beskylla SD och JÅ…trots att JÅ & Co är nere i Israel….och betygar sin vänskap , trots att Israel betackar sig allt som har med SD att göra.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter