SLU: Studentlägenheter finns – men bara för icke-svenskar

Bristen på studentbostäder är både en kris och en möjlighet – Tidöregeringen ser nu chansen att ”internationalisera” studentlivet genom att prioritera bort svenska studenter. Svenskarna ska stoppas och Sveriges Lantbruksuniversitet är först ut.

Den har förmodligen inte undgått Frihetsnytts läsare att den finansiella eliten påverkat de politiska partierna i riktning mot att underminera, blanda upp och byta ut de europeiska folken. Men införsäljningen av de många små steg som behövs för att förstöra ett folks framtidsutsikter är av naturliga skäl besvärlig.

Makthavarnas vanligaste sätt att lösa dilemmat är att hänvisa till någon utomstående grupp som det är synd om, och för vars skull européerna ska avstå från välstånd, trygghet, handlingsfrihet, familjebildning och så vidare.

Att Europa underminerar sin ursprungsbefolkning är viktigt för den finansiella eliten. Och lika viktigt är att det görs i Europa som helhet – ingen del av Europa, inget land, ingen landsända, ingen yrkesgrupp eller akademisk inriktning får slinka undan och leva vidare utan uppblandning och omuppfostring.

Mångkultur genom tvång och skrämsel

Som framgick av Jonas Nilssons film ”Hur Sverige blev en mångkultur” har de styrande från början insett att svensken i gemen inte vill ha någon mångkultur. Man inser också det faktum att ifall någon del av Sverige, någon landsända eller någon yrkesgrupp, slipper undan mångkulturen kommer denna del av vårt land snart sticka ut som framgångsrik, trevlig och attraktiv – vilket alltså måste förhindras.

När den första argumentationslinjen för mångkultur, hur synd det är om icke-svenskar, nötts ut har man på senare år börjat antyda att det blir synd om svenskarna själva ifall vi inte stöder och prioriterar den utländska delen av befolkningen.

Subventionering och prioritering av utlänningar säljs numera in beslöjad bakom angelägna målsättningar som att bekämpa gängbrottsligheten, välfärdsbedrägerierna, tiggeriet, det sexuella våldet och annat obehagligt som riskerar fortsätta öka om svenskarna inte gör mer för ”integrationen”.

Plötsligt behov av internationalisering

Men när det gällt utträngningen av svenskar från exempelvis lantbrukshögskolor har regeringen inte haft särskilt mycket att skrämmas med; ingen kan rimligen vara orolig för att just svenska lantbrukselever, när de en gång blir klara med sin utbildning, ska producera sämre matråvaror än de rumänska eller etiopiska lantbrukselever som man vill ge förtur.

När svenska lantbrukselever ska diskrimineras hänvisar regeringen kort och gott till ett förment behov av ”internationalisering”. Som framgår i slutet av denna artikel är regeringens talesman helt ovillig att förklara hur detta plötsliga behov har uppstått. Sveriges Lantbruksuniversitet är ännu något av en svensk enklav eller, som det står i en ny regeringsförordning, i behov av ”internationalisering”.

Regeringens talesman är Christian Brundu, pressekreterare och politiskt sakkunnig hos utbildningsminister Mats Persson. Ändå är Brundu fåordig när det gäller ministerns politik. Foto LinkedIn

Regeringsförordning med rekordfart

Bara en dryg månad efter att den SD-stödda Tidö-regeringen tillträdde i höstas utfärdades förordning 2022:1515 med titeln ”Möjlighet för universitet och högskolor att tillhandahålla bostäder”. Eftersom högskolorna sedan generationer redan har tillhandahållit studentbostäder väckte den nya förordningen inte något större intresse – förrän det finstilta kom i dagen.

Det visade sig då att förordningen egentligen handlar om motsatsen till det som står i rubriken: Den möjlighet man ger högskolorna är möjligheten att vägra hyra ut bostäder till studenter – om de är svenskar.

Som i varje land med en stor befolkningstillväxt är framförallt bostäder en bristvara, särskilt på platser där det finns universitet och högskolor. Regeringens dekret innebär att man utan begränsning instruerar högskolorna att prioritera utlänningar framför svenska ungdomar. För Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, innebär detta totalstopp för uthyrning till svenskar.

Sakkunnig vägrar försvara politiken

Inom etisk medieverksamhet är det viktigt att personer som kritiseras själva får komma till tals. Eftersom regeringsministrar endast lyfter luren om den finansiella elitens mediajournalister ringer är vi andra hänvisade till speciella ”pressansvariga”.

Utbildningsdepartementets pressansvarige och dessutom ”politiskt sakkunnigeChristian Brundu är en man som sänder åtskilliga Twittermeddelanden per dag om saker som han är stolt över i egenskap av tidigare ordförande i Liberala Ungdomsförbundet och sedermera anställd på den moderata tankesmedjan Timbro.

Men när Frihetsnytt når honom per telefon visar han ingen stolthet över sitt departements påfund. Han slänger helt enkelt luren i örat på uppringaren, direkt när han fått höra vem som ringer. Brundu har sedermera erhållit några frågor via e-post. Frihetsnytt kommer att publicera svaret i den mån något kommer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter