Södermalmsliberaler vill kuppa bort Björn Söder

Flera aktörer inom Liberalerna vill få bort Björn Söder med anledning av hans kritik mot Pride. Nu går flera avdelningar ut i ett upprop för att kräva att han tas bort från ett prestigeuppdrag i riksdagen.

Ett upprop har gått ut inom Liberalerna, med krav på att sverigedemokraten Björn Söder avgår som ordförande för den svenska delegationen i OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa). Orsaken är de inlägg som han gjort på Twitter, där han kritiserar att Pride-rörelsen involverar barn i sexuella sammanhang. Initiativtagare till uppropet är Johan Lisspers, från partidistriktet Södermalm-Gamla Stan, rapporterar Aftonbladet.

– Södermalmsliberalerna är en av Liberalernas största lokala föreningar. Många av våra medlemmar är väldigt engagerade i MR-frågor och HBTQ+frågor. Därför blev också upprördheten stor över Söders uttalanden och så väcktes detta initiativ, säger Lisspers till Aftonbladet.

Just Södermalm i Stockholm har länge förknippats med vänsterliberala värderingar. I riksdagsvalet 2022 blev Miljöpartiet näst största parti, efter Socialdemokraterna, medan Vänsterpartiet blev fjärde största (efter Moderaterna).

Den senaste tiden har flera försök gjorts för att även få bort sverigedemokraten Richard Jomshof från posten som ordförande för justitieutskottet, med anledning av hans uttalade kritik mot islam. Försöken har dock misslyckats och snarare stärkt hans popularitet. Jomshof har dessutom varit tydlig med att han inte tänker backa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter