Sparkades för vaccinmotstånd – ges nu upprättelse

Sju delstatspoliser(1) som förlorade sina jobb på grund av att de vägrade vaccinera sig mot covid-19, kan nu återvända till sina jobb efter att ha vunnit en lång utdragen strid mot Massachusetts regering.

En oberoende skiljedomare slog fast att delstaten Massachusetts regering, genom före detta guvernör Charlie Baker, kränkte sju delstatspolisers rättigheter, när de avskedade dem på grund av deras vägran att låta sig vaccineras. Detta meddelar statspolisens fackförbund i Massachusett i ett pressmeddelande, rapporterar Fox News.

Fackförbundet har hela tiden hävdat att Baker och delstatens polisavdelningen genom sin order inte tog hänsyn till polismännens ”uppriktigt hållna religiösa övertygelser”, och fick nu gehör för sina ståndpunkter.

Verkställande order

Massachusetts dåvarande guvernör undertecknade år 2021 en verkställande order som krävde att alla anställda i polisledningen skulle skaffa sig bevis på att de vaccinerats mot covid-19 senast oktober samma år, annars riskerade de disciplinära åtgärder, vilket även omfattade uppsägning.

Elva delstatspoliser och en sergeant sparkades år 2022 på grund av att de inte lät sig vaccineras, varefter facket kopplades in och en lång juridisk strid har utkämpats.

Fackförbundet meddelar nu att efter skiljedomarens dom den fjärde augusti kommer sju av de elva att återinsättas och ersättas bland annat för förlorad arbetsinkomst.

Beskedet välkomnades

– Tidigare i dag hade jag den stora äran och förmånen att informera sju av våra poliser, som har stängts av utan lön på grund av Verkställande order 595, att de kunde återvända till sina arbeten. Denna kamp började i oktober 2021 när föreningen lämnade in ett klagomål å deras vägnar, sade fackföreningens ordförande Patrick Mc Namara till Fox News.

– Sedan dess har föreningen varit fast besluten att få dessa medlemmar upprättade. Genom denna långa och ansträngande klagomåls-, och skiljedomsprocess har föreningen varit orubblig i kampen för att komma till rätta med orättvisorna i ”Baker-administrationen”, fortsätter han.

Bedömare ser detta som en seger som visar att det lönar sig att strida för sina rättigheter.

(1) En statspolis är en polis som arbetar inom polisstyrkan i en av USA:s stater. De är lätta att skilja från övriga poliser med sina bruna uniformer.  ”Vanliga” polisofficerare arbetar för städer, och sheriffer arbetar för ett county (grevskap).
Källa: What's The Difference
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter