Splittring i Demokraterna efter attacken mot Jemen

Nattens brittisk-amerikanska attack mot Jemen har inte bara lett till varningar om nya konflikter i regionen. Den har även öppnat upp för en konflikt inom Demokraterna, där politiker vänder sig mot president Joe Biden.

Frihetsnytt kunde tidigare under fredagen rapportera om den attack som USA och Storbritannien genomförde mot Jemen. Bedömare varnade för att konflikten skulle eskalera och att andra stater, däribland Saudiarabien och Iran, skulle kunna dras in.

Att USA:s president Joe Biden gav order om attacken har inte tagits emot väl av hans egna parti, Demokraterna. Vad som har retat upp flera av partiets kongressledamöter är att han inte förankrade attacken med kongressen innan den genomfördes, rapporterar Politico.

Kongressledamoten Mark Pocan skriver på X att USA inte kan dras in i en ny lång konflikt1 utan kongressens godkännande. Flera av de andra demokratiska ledamöter påtalar att Biden har brutit mot artikel 1 i konstitutionen, som säger att all lagstiftande makt ska utgå från kongressen, som består av senaten och representanthuset.

  1. Ockupationen av Irak pågick 2003-2011 och Afghanistan 2001-2021. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter