Sprängning i exklusivt villaområde – kan bli väckarklocka

En kraftig explosion har inträffat i en av Stockholms mer välbärgade villaområden. Arne Weinz kommenterar händelsen och vad det kommer att få för konsekvenser.

Natten till måndagen smällde en bomb i villaområdet Djursholm i Danderyds kommun. En grind till en villa ska ha förstörts och flera fönsterrutor i området har förstörts, men ingen ska ha kommit till skada, rapporterar Aftonbladet.

Polisen har spärrat av området och inlett en teknisk undersökning, samt ska genomföra dörrknackningar och genomgång av övervakningskameror.

”De kan inte längre blunda”

Frihetsnytt har talat med författaren och entreprenören Arne Weinz, som själv är bosatt i området, om vad som har hänt och vad det kommer att bli för konsekvenser.

Vad var det som hände?

Det var en som bomb smällde strax efter klockan två på natten. Enligt vad som finns att läsa så är det en grind som har kastats upp och fönsterrutor på närliggande fastigheter har gått sönder.

Det är många rika och framträdande personer som bor ute på Djursholm? Hur kommer detta att påverka dem?

Det gör det ju så klart. När verkligheten kryper allt närmare, så blir folk involverade, vare sig de vill eller inte. I Djursholm bor en mängd beslutsfattare och opinionsbildare och riktigt rika personer, som kanske kan få sig en tankeställare av en sådan här smäll.

Vad tror du att vi kan förvänta oss kommer att hända efter detta?

Jag tror, som sagt, att folk börjar tänka till och inse att det är ingen annan som kommer att lösa de här problemen. Man kan ju inte bara blunda och stoppa huvudet i sanden, utan man måste själv vara engagerad. De som har ekonomiska resurser, vilket det finns många av i området där det smällde, får tänka på att satsa lite på de fria medierna, där debatten förs.

Folk måste även ta ansvar för sin egen säkerhet. Samhället har misslyckats med att upprätthålla tryggheten. Lokala skyddskårer som patrullerar dag och natt måste upprättas över hela Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ja..Sverige är en ondskefull häxkittel av förnedring , förödmjukelser , stölder, rån , misshandel , tortyr och död.

    Landets styre är ett slags STASI som förföljer den som vågar protestera med åtal för ”HMF” .

    FrihetsNytt är dock en frisk fläkt. Dom berömda Mässorna är också ett ljus i mörkret. Nästa 7 okt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter