Ställs till svars för massinvandring – historiskt riksrättsåtal

Liksom flera andra länder i västvärlden har USA drabbats hårt av en okontrollerad illegal invandring. Nu ställs den ansvarige ministern i USA till svars för detta och ett viktigt steg för riksrätt har nu tagits. Tommy Ulmnäs kommenterar nyheten och varför något liknande behövs i Sverige.

Som Frihetsnytt har rapporterat vid flera tillfällen har situationen vid USA:s gräns mot Mexiko blivit ohanterlig på grund av den enorma illegala invandringen. En som pekas ut som huvudansvarig för situationen är inrikessäkerhetsministern Alejandro Mayorkas.

Tidigare har Kommittén för inrikessäkerhet i den amerikanska kongressens representanthus röstat för att ställa honom inför riksrätt. Under natten till onsdagen (svensk tid) röstade representanthuset för att ställa honom inför riksrätt, rapporterar ABC News.

Det var en otroligt jämn omröstning som hölls, där 214 röstade för och 213 röstade mot förslaget. Detta är första gången sedan 1876 som en sittande minister ställs inför riksrätt, vilket gör det historiskt.

Själva riksrättsrättegången kommer att hållas i senaten, där Demokraterna har majoritet. Då Mayorkas är demokrat och företräder den demokratiske presidenten Joe Biden tror bedömare att han inte kommer bli fälld.

Därför åtalas han

Representanthusets talman Mike Johnson motiverar, i ett inlägg på X (tidigare Twitter), beslutet med att Mayorkas undanhållit information om situationen vid gränsen samt motverkat alla försök till granskning.

”Detta behövs i Sverige”

Frihetsnytt har talat med Tommy Ulmnäs, författare och tidigare kommundirektör och kommunjurist. Han har uppmärksammat de problem som massinvandringen orsakat och förespråkar att flera politiker bör åtalas för vad de har gjort. Han välkomnar det som sker i USA.

Tommy Ulmnäs. Foto: Frihetsnytt
Tommy Ulmnäs. Foto: Frihetsnytt

Det är väldigt bra att man visar världen att såna här saker kan man inte göra ostraffat. Det som händer i USA brukar leda till liknande saker i andra länder.Det är det här jag efterlyser när det gäller Sverige, för jag har krävt att vi ska införa en riksrätt här, säger Ulmnäs till Frihetsnytt.

– Jag betraktar massinvandringen till Sverige som ett allvarligt brott mot huvudmannaskapet, när det gäller det förtroende man fått av väljarna. Här är det även fråga om ett medvetet folkutbyte och är därmed ett allvarligt landsförräderi. Idag har vi inga domstolar som kan ta tag i det. Konstitutionsutskottet är ett spel för galleriet och har ingen makt att döma någon. Inte heller avsätts någon minister trots att de bryter mot våra grundlagar.

Ulmnäs tar även upp det faktum att politiker som varit delaktiga i att möjliggöra massinvandringen nu försöker ge sken av att man egentligen alltid har motsatt sig det. Därför måste man ha koll på vilka politiker som möjliggör och förespråkat massinvandringen, så att dessa kan ställas till svars när möjlighet finns.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Det vore en seger för all anständighet om Sveriges ansvariga kunde ställas inför rätta .
    Målsägare är vi alla som råkat illa ut , anhöriga till mördade , misshandlade , förnedrade , bestulna osv.
    Jag vill gärna även gå till botten med kontakterna mellan expo och säpo . Där finns mycket att gräva fram.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter