Storbritannien varnar turister för Sverige

”Det trygga Sverige” har länge varit ett favorittema för svenska politiker och andra makthavare, såväl i kommunikationen utåt till det internationella samfundet som till svenska väljare. Ett motstridande budskap, som svenska politiker och makthavare har svårt att avfärda, kommer nu från brittiska myndigheter i ett budskap till turister.

Svensk trygghet

Ingen svensk politiker kan avstå från att försäkra svenska väljare om att tryggheten är hög i Sverige, och att det så ska förbli. Det är ett budskap som svenska väljare gillar, och som politiker är väl drillade i att framföra, kanske något mer till vänster och något mindre till höger men i alla politiska  sammanhang en stor del av helheten.

Det budskapet har faktiskt bestått genom åren även om det har tagit sig lite olika former och inriktningar, och framför allt har det bestått tvärs igenom en långsam kollaps av all faktisk trygghet i Sverige – människor är inte längre trygga mot brottslighet, och tryggheten i välfärdssystemen är borta. Regeringar av olika slag har suttit igenom denna utveckling utan att kunna eller vilja få stopp på den.

Brittisk reaktion

Svenska politiker bryr sig för det mesta inte om vad väljarna tycker i frågor där politikerkåren själv är överens inom sig. Det fanns inget stöd för massinvandringen till Sverige, men den skedde ändå. Ingen styrande politiker prioriterade polis eller domstolsväsende, trots en brottsutveckling som nu har eskalerat dithän att Sverige på vägen från låg nivå 2013 nu har fått mest dödligt skjutvåld av alla länder i Europa, som SVT kan meddela.

Svenska politiker är däremot förtvivlat angelägna om att göra intryck på utländska bedömare. Hur mycket den påverkan faktiskt betyder i praktiken kan det nu komma att visa sig, för den brittiska regeringen har utfärdat en officiell varning riktad till turister med Sverige som mål. Under rubriken ”Terrorism” ges varningen (översatt): ”Det är sannolikt att terrorister kommer att försöka genomföra attacker i Sverige. Attacker kan vara urskillningslösa, även på platser som frekventeras av utlänningar.”.

Styrande svenska politiker har gjort det till speciell kutym att aldrig lyssna till varningar som kommer från ”fel håll”, det vill säga från politiskt inkorrekta eller kritiker av globaliseringen. Det återstår att se om de också tänker ignorera information från det brittiska utrikesdepartementet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Självklart uppmuntrar man inte resor till Sverige……en häxkittel av urskillningslöst våld —

    men jag uppmanar ingen att åka till London heller.

    Däremot har sonen och sonhustru nyligen varit i bl. a. Krakow…och det vara enbart positiva omdömen.

    Inte ett enda ” gäng” –inga sura blickar från huckletanter …..ja..ni vet …

    Rent och snyggt överallt – bra priser – och bra folk .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter