Största hyreshöjningen på 30 år

Hyrorna höjs med lite mer än 4 procent i år vilket är den största hyreshöjningen på 30 år i Sverige.

I år höjs hyrorna i genomsnitt 4,2 procent efter en lång förhandling med Fastighetsägarna. Hyreshöjningen är den högsta på 30 år i Sverige uppger Hyresgästföreningen till TT.

Erik Elmgren, förbundschef för Hyresgästföreningen, säger till TT att det har varit en ”otroligt tuff och lång” förhandling. Han menar dock att det inte bara är hyrorna som går upp utan att inflationen driver upp många olika priser som drabbar den enskilda medborgaren.

– Det är ju inte bara hyrorna som går upp. Det är hög inflation. Det är höga matpriser. Det är en levnadskostnadskris, säger Elmgren.

Fastighetsägarna ville se ännu högre hyra

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsvärdarna har varit utdragna och i Göteborg har de tagit uppemot 2 månader.

I början av förhandlingarna ville Fastighetsägarna se höjningar med 10 procent. Branschorganisationens chefsekonom Tomas Ernhagen kommenterar höjningen.

– De kostnadsökningarna finns ju även när det gäller hyresrätter. Men det slipper hyresgästerna att ta. Det får hyresvärden ta i stället, säger Ernhagen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter