Stötta det fria ordet genom att stötta Katerina Janouch

Stötta Janouch mot den odemokratiska rättsrötan

Som många redan vet stod jag för två veckor sen åtalad för grovt förtal av en lärare i Tierp, som i religionsundervisningen för tredjeklassare använde sig av en kontroversiell metod – nämligen ett rollspel där barnen på lektionstid skulle låtsas vara muslimer och skriva att de tillhörde islam. Detta fick ett kristet barn att ta extremt illa vid sig, varpå barnets mor skrev inlägg på sociala medier som fick stor spridning, något jag som journalist lyfte i mitt nätmagasin Katerina Magasin. Trots att skolan redan innan publicering skapat en krisgrupp, gjort en polisanmälan samt vidtagit en rad andra åtgärder så var det mitt journalistiska arbete som blev föremål för rättssak. Jag anmäldes för ”grovt förtal” mot lärares arbetsmetod.

Rättegången var en fars där jag tillrättavisades och lärarna grät öppet, något som för alla närvarande synbart påverkade såväl domare, åklagare som nämndemän. Igår så föll domen i Uppsala Tingsrätt: Skyldig till grovt förtal. Jag anses skyldig och ska betala 50.000 i skadestånd till läraren samt rättegångskostnader och böter, totalt 75.000 kronor.

Det finns mycket att säga om det hela. Jag ska inte bli för långrandig. Denna dom är ett tydligt bevis på att känslor numera trumfar juridik i svenska domstolar. Grovt kriminella går fria medan ”värdegrundsförbrytare” fälls. Skadestånd till kriminella tortyrvåldtäktsmän kan uppgå till 840 000 kronor medan offer för våld blir kränkta och lämnade åt sitt öde. Systemkritiker åtalas och anses ofta skyldiga till gummiparagrafer ”hets mot folkgrupp” eller förtal, jag är varken först eller sist, vi har författaren Ramona Fransson, författaren Arne Weinz, vi hade tidigare journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander som dock friades (tack och lov), vi har Joakim Lamotte som dragits inför rätta av den så kallade Näthatsgranskaren, vi har Lennart Matikainen som nu också står misstänkt för värdegrundsbrott. Samt många andra, okända individer, som blir ifrågasatta och tystade, dömda till böter och förnedring när de protesterar mot samhällsutvecklingen och orättvisor de utsätts för. Mörkertalet på dem som fått sparken från jobb, från förtroendeuppdrag och fackligt arbete, som blivit utfrysta ur samhällsgemenskapen och förlorat vänner och familj, är omfattande.

Det sociala stigmat, många gånger utan grund och djupt orättvist, är en sak, gräslig nog. Att med lagens hjälp trakassera och förfölja dem som protesterar mot att samhället blir allt mer skevt och islamvänligt (för det är normaliseringen av islam och kritik av massinvandring dessa rättsprocesser främst handlar om!) är dock tusen resor värre. Men maktmissbrukarna vet att brunsmetning och rasiststämpling är ett pålitligt verktyg för att skapa ett debattklimat där människor avskräcks från att yttra sina åsikter. Dessa metoder är effektiva, de är med framgång prövade i totalitära stater och man vet att människor hellre håller tyst än att de utsätter sig för rättegångar, kännbara skadestånd och andra tråkiga påföljder för att de vågat säga ifrån när orätt begås. Mina egna släktingar har utsatts och har suttit både i fängelse som i arbetsläger för att de på olika sätt kritiserat kommunistregimen i dåvarande Sovjet. Ironiskt nog är det nu min tur, i det jag trott var demokratiska Sverige…

I forna Tjeckoslovakien pågick ”normalisering” det vill säga samhället skulle normaliseras till att acceptera Sovjetmaktens ockupation. Jodå, det fanns anhängare av detta, och de blev ”normalisatorer” som angav sina grannar och som samarbetade med den kommunistiska makteliten. Normalisering pågår idag också i Sverige, där vi ska acceptera och underkasta oss normaliseringen in i islamisering och fortsatt massinvandring av människor från diametralt motsatta kulturer. Medan kvinnorna i Iran bränner sina slöjor kämpar vänsterkvinnor i Sverige för att slöjan ska ses som ett harmlöst ”frivilligt” modeplagg. Vi har lärare i skolorna som under ”antirasismens” flagg driver på polarisering och hat mot politiska partier som sätter Sverige i första rummet. Vad dessa individer inte begriper är att känslostyrda rättegångar och rättsväsende kan komma att slå tillbaka även mot dem själva. Det är ett sluttande plan där totalitära krafter kan slå åt alla håll. Nästa gång kan det vara vänstern som drabbas. Se bara på Iran 1979, efter den islamiska revolutionen. Att med bestämdhet hävda att islamiseringen i Sverige är harmlös och ofarlig är så naivt att jag måste nypa mig i armen. Det islamistiska Partiet Nyans tar nu plats i flera svenska kommuner och deras krav på sharialagar ekar allt högre. Hur ska konflikträdda svenskar som med rättsväsendets hjälp tystar systemkritiker, kunna stå emot när krav på hädelselagar nu reses?

Det som stör mig mest är att trots att det flera gånger bekräftats att det jag rapporterat om skolan varit sant, anklagas jag ändå för att ha ljugit. Det är också en beprövad metod för att krossa åsiktsmotståndare – att påstå att det de säger är lögn. Men inget av det jag skrivit är falskt. Jag står rakryggad trots att mitt förtroende för det svenska rättsväsendet är söndersmulat. Vi kommer att överklaga till Hovrätten där jag hoppas jag ska få upprättelse. 

Ni som vill bidra till kostnader och stötta mig kan gärna göra det. För det är något som störde rättsväsendet enormt, det faktum att folket stöttar mig ekonomiskt. Det drogs upp gång på gång trots att det inte har något med sakfrågan att göra. Mitt swishnummer är 0733289122 och varje gång det plingar i swishen är det ett bevis på att det ännu finns en gnutta rättspatos kvar i svensken. Tack på förhand, kära vänner.

Skribent: Katerina Janouch

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter