Svensk dubbelseger i Finnkampen

Sverige blev igår, för femte året i rad, dubbelsegrare i Finnkampen. Men Sveriges seger mot Finland var inte helt glasklar och dramat avgjordes i sista stund.

För herrarna blev det poängmässigt jämt med 227-227 men Sverige lyckades ändå ta hem segern eftersom vi hade fler grensegrar än Finland. Det hela avgjordes i sista grenen när den svenska spjutkastaren Jakob Samuelsson gör ett kast som tar honom från fjärde till tredje plats.

– Jag firade lite väl hårt, jag trodde det räckte att jag slog en finne för att göra det klart. Nu blev det ju så också, men jag hade turen på min sida, säger Samuelsson till SVT Sport och skrattar.

På damsidan var det också jämt men inte lika blodigt som för herrarna. In i det sista var det jämt och inför det sista avslutande 800 meter löptävlingen krävdes det en svensk seger annars skulle den totala segern gå till finnarna.

Efter en nervkittlande tävling tog de svenska damerna hem segern och Hanna Hermansson blev tvåa och kunde fira segern för damerna med 228,5–225,5.

– Det är dubbelseger. Det känns som om mitt hjärta har stannat, det har varit tajt hela vägen. Det känns helt fantastiskt, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist till SVT Sport.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter