Svenskar som förråder sitt land är värre än utlänningar

En grupp kulturvårdsarbetare försöker plocka politiska poäng och hävda att det inte finns något unikt svenskt kulturarv. Det budskap som lyser igenom är att svensk kultur inte existerar och att fosterlandskärlek är något fult. Detta bemöts kraftfullt av författarinnan Katerina Janouch.

Under torsdagen publicerade 106 kulturvårdsarbetare en debattartikel i Aftonbladet där de gick i polemik mot den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Björn Söders uttalande om att skattefinansierad kultur ska gynna det svenska kulturarvet.

Trots att dessa personer jobbar med kulturvården verkar de inte kunna förstå vad som utgör svensk kultur, utan drar upp floskler om att flera kulturella uttryck har formats av influenser utifrån, bland annat genom att arkitekter från Tyskland och Italien varit med om att bygga upp de svenska medeltidskyrkorna.

Frihetsnytt har talat med författarinnan och opinionsbildaren Katerina Janouch om de påståenden som framförs i artikeln.

Det här är helt i linje med det globalistiska tänket att man ska utplåna nationalstater och försöka förvirra människor att de inte har några rötter eller någon historia, kultur, gemensamma traditioner, allt det som knyter samman ett folk och ger en känsla av gemenskap, det försöker man slå sönder.

Att det finns så pass många svenskar som antingen ignorerar försöken att slå sönder den svenska identiteten, eller till och med aktivt bidrar till det, kommenterar Janouch att

Jag tycker att svenskar, som faktiskt är pursvenskar, men på det här sättet förråder sitt land, Sverige, de är mycket värre än utlänningarna som kommer hit och är lojala mot sina länder.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter