Sverige har ett gott rykte – hos knarksmugglare

Sveriges har den senaste tiden fått rykte som ett land som inte kan hantera kriminaliteten. Men för vissa är det något positivt, i synnerhet narkotikasmugglare.

Sverige har nu blivit ett gynnsamt land att smuggla droger genom, från andra länder till andra EU-länder. Det meddelar Tullverket som upplevde en tredubblad ökning i mängden beslagtagen narkotika 2022 (822 kilo kokain), jämfört med 2021, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi har ett rykte som ett lågriskland. Vi behöver skärpa säkerheten till exempel i våra hamnar, säger myndighetens generaldirektör, Charlotte Svensson, till SR.

Enligt SR kommer regeringen att föreslå mer pengar till Tullverket för att stoppa smugglingen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Men det är väl ” rasism” eftersom dom som smugglar är ”flyktingar” . Dom har ju flytt för sitt liv till Sverige när dom var BARN !!

    För att råda bot på smuggling och våld behövs en antirasistisk gala i expos regi–TV sänd med Tomas Ledin (artister mot nazister)
    och alla andra goda ” antirasister” .
    Anledningen till brottsligheten är att dom unga är ledsna för att inte släppts in i det svenska samhället… (enligt expo och en stor del av tyckonomerna. )

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter