Sverige krossade Ungern i ishockey-VM

Sverige körde över Ungern fullständigt i dagens hockeymatch och vinner därmed sin fjärde match i rad i ishockey-VM.

Ishockey-VM pågår för fullt och idag mötte Sverige Ungern i den fjärde gruppspelsmatchen. Matchen var en uppvisning för Sverige som tog hem vinsten utan problem.

Tre Kronor har nu tagit sin fjärde och raka vinst i VM och står hittills obesegrade. Förra vinsten var mot Finland som avgjordes genom straffar i en riktig rysare.

Utklassningsmatch

Sverige började med att sätta 2 puckar i korgen innan Ungern reducerade till 2-1 i första perioden. Men innan perioden var slut lyckades Tre Kronor sätta ytterligare ett mål och första perioden avslutades med 3-1 till Sverige.

Ungern lyckades inte skjuta ett enda skott på mål under den andra och tredje perioden. Matchen slutade med 7-1 till Tre Kronor som fullständigt dominerade mot Ungern.

– Det är klart att det är kul att vara med och bidra, jag tycker vi gör några bra sekvenser och att få göra mål i powerplay är viktigt för framtiden och något att bygga på, säger backen Henrik Tömmernes, som stod för fyra assist i matchen, till SVT.

Nästa match äger rum på lördag, den 20 maj, då Sverige ställs mot Frankrike klockan 19:20. Även denna match väntas Tre Kronor vinna.

Matchens målskyttar

MålskyttPeriod och tid
Oscar LindbergPeriod 1 – 01:33
Jacob de la RosePeriod 1 – 05:13
Dennis EverbergPeriod 1 – 17:50
André PeterssonPeriod 2 – 04:17
Jonatan BerggrenPeriod 2 – 17:37
Jacob de la RosePeriod 2 – 18:20
Lucas RaymondPeriod 3 – 08:48

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter