Tiktok åker på EU-böter

Frihetsnytt har rapporterat i stor omfattning om hur techjättar beläggs med böter och andra avgifter för att de inte har levat upp till krav på att garantera sina användares integritet. TikTok, som är en av de större plattformarna på nätet, är också kanske den större plattform som har minst förtroende genom sitt kinesiska ägande och den brist på transparens som följer av det. Nu får företaget böter för hantering av minderårigas data.

Början på Irland

Som många andra techjättar har TikTok sitt europeiska huvudkontor på Irland, och därför börjar hela rättsärendet där, för att sedan eskaleras till EU:s dataskyddsmyndighet, Europeiska dataskyddsstyrelsen.

Frihetsnytt har täckt ett snarlikt ärende med Facebooks moderbolag Meta. EU:s Digital Services Act (DSA) är lagrummet som nu används mot TikTok. DSA reglerar dataintegritet, otillåten reklam och mycket annat.

Minderåriga berörs

TikTok har i huvudsak en ungdomlig krets av användare. The Guardian rapporterar nu om att TikTok enligt beslut i dataskyddsstyrelsen har gjort fel gentemot minderårigas speciella behov av skydd och integritet, och ett bötesbelopp kommer att fastställas senare.

Beslutet följer på ett liknande beslut i Storbritannien, där bötesbeloppet blev 12,7 miljoner pund, cirka 162 miljoner kronor.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jag skulle välkomna en oberoende och grundlig genomlysning av expo ???
    Hur har dom samlat namn på alla som någonsin varit med i nationella sammanhang ???

    Hur kan dom köra sina register mot olika offentliga som lantmäteri , domstolar och allt annat . ??

    Hur många finns i detta privata register ???

    Det finns massor av frågor.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter