Tobbe Larsson: ”Vi är på väg att segra”

Det blåser en yttrandefrihetsvind i Europa!

Ulf Bejerstrand samtalar med Tobbe Larsson om vad som driver honom att hålla på med det han gör – det vill säga att driva projekt och kämpa för våra frihetsfrågor. De senaste projekten är Svenska Bok- & Mediemässan och Frihetsnytt.
Detta är ett kort utdrag ur samtalet.

Tobbe säger att han brinner för yttrandefriheten och att driva projekt. Det senaste i raden är Frihetsnytt som han är inblandad i att bygga upp. Yttrandefriheten är den stora gemensamma nämnaren mellan Svenska Bok- & Mediemässan och nättidningen Frihetsnytt, som också är mässans egen tidning.

Någon tydlig gräns mellan arbete och fritid finns inte – det är jobb nästan jämt, berättar Tobbe. Uppenbart är att han verkligen brinner för uppgiften att försöka få Sverige på rätt spår.

Jag ser mig som en frihetskrigare. Jag tycker den här världen styrs av onda människor som försöker ta ifrån oss våra friheter och de använder en mängd olika vapen för att destabilisera de olika nationerna i världen och ta bort den verkliga mångkulturen av olika raser, folk och kulturer. Allt som är vackert – olikheterna.

ALLA MÄNNISKOR SKA HA YTTRANDEFRIHET – DET FINNS INGA UNDANTAG

Tobbe Larsson

Fri media kan göra så mycket mer tillsammans

Den snart 1-åriga tidningen Frihetsnytt lyfter utöver frihetsfrågorna även fram motståndarens strategi, försöker hålla en positiv anda och vara en lösningsorienterad publikation. Tobbe säger att det är viktigt att vara mer positiva för att inte sprida ännu mer defaitism i samhället.

Den vanliga median börjar ändra sina ståndpunkter så smått men inte frivilligt utan för att de är tvungna. De ägs ju av finanseliten men låtsas granska makten, alltså de låtsas granska de som äger dem. De är helt enkelt en propagandakanal för makten, säger Tobbe.

En av de saker som Tobbe lyfter är vikten av mer samarbete mellan alternativ/fri media och lite mindre konkurrens. Han anser att det är viktigt att lyfta fram andra goda alternativ. ”För vi vill ju alla få ett bättre samhälle”, hävdar han.


Fri media borde också bli bättre på att lyfta fram goda initiativ som tas av andra utan att se det som en konkurrerande verksamhet i första hand, anser han. Ett exempel är Jonas Nilssons fantastiska film ”Makthavarna du aldrig valde” – det var ingen fri media förutom Frihetsnytt, som lyfte fram den. Samma sak med Svenska Bok- & Mediemässan som det inte skrevs ett ord om förutom av Exakt24 och SwebbTV, berättar Tobbe. Det var anledningen till att Frihetsnytt startade – för att bland annat vara ett språkrör för mässan.

Frihetsnytt har som ambition att få presstöd och ett av kraven är att få ihop 1 500 prenumeranter, så det är vad vi kämpar med nu att få ihop, berättar Tobbe. Vi har kommit ungefär halvvägs. Bli gärna prenumerant – det betyder jättemycket! Det kostar bara 45 kronor i månaden och då får ni även 20 procent rabatt på nästa mässa som kommer att bli ännu större och bättre. Var med och gör så vi får mer resurser till nästa mässa.

Framtiden – positiv eller negativ?

Tobbe är extremt positiv och vill lyfta fram allt det positiva som sker. Han tror att Donald Trump eller någon annan bra demokrat har en god chans att komma till makten nästa gång. Även att Elon Musk köpt Twitter och Kanye West köpt Parler och inför yttrandefrihet där, ser han som mycket positiva signaler. Han tycker också att den nya regeringen med SD ger gott hopp om framtiden.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter