Totalt vägkaos – försvaret kallades in

Det blev kaosartade scener på de sydsvenska motorvägen när snöovädret drog in. Ett stort antal bilar satt fast och det var så illa att försvaret fick rycka in.

Under onsdagen satt uppemot 300 bilar på E22:an mellan Hörby och Kristianstad. Ett tiotal av dessa ska till och med ha suttit fast från lunchtid till kvällen, rapporterar SVT.

Det gick inte att komma fram med plogbilar för att göra vägen farbar. Man fick börja klippa bort mitträcken för att göra det möjligt för plogbilarna att komma fram.

– Problemet är att det snöar så kraftigt att efter man plogat är det helt igensnöat efter en knapp halvtimme, sade Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen, till SVT.

Under kvällen inleddes en evakueringsinsats av bilisterna och försvaret kallades in för att bistå med bandvagnar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Frågan är om våra politiker är helidioter, eller sluga giriga as som låtit sig köpas av ännu girigare ”affärsmän” inom kraftindustrin. Det kan vara en kombination av dessa egenskaper. I vilket fall skall dessa först ge ifrån sig vad de äger och har, sedan livstids straffarbete. Gatlopp torde förkorta det hela, så asen är väck fortast möjligt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter