Trots spänningarna – partiledarna ”överens” efter möte

Europas nationalistiska partier stärker banden sinsemellan. Nyligen träffade Alternativ för Tysklands partiledare Alice Weidel det franska partiet Nationell Samlings ledare Marine Le Pen. Bägge partierna är invandringskritiska, men Alternativ för Tyskland vill även satsa på återvandring – något som Le Pen är skeptisk till.

Det är på X som Alternativ för Tysklands partiledare Alice Weidel meddelar att hon rest till Paris för ett möte med Marine Le Pen, som är partiledare för Nationell Samling. Weidel skriver att de diskuterade flera olika ämnen, och konstaterar att de är överens om lösningarna för ”dagens stora problem”.

Nyheten om mötet mellan de två partiledarna har tagits emot väl i sociala medier, där många utrycker att det behövs samarbeten partier emellan för att verkligen lyckas få till en förändring.

Alternativ för Tyskland positiva till återvandring

Enligt den tyska tidningen Junge Freiheit har det tidigare varit spänt mellan franska Nationell Samling och Alternativ för Tyskland – på grund av återvandringsfrågan. Enligt Le Pen skulle det inte vara önskvärt eller möjligt att frånta franska medborgare med dubbla medborgarskap det franska medborgarskapet. Alternativ för Tyskland däremot är mer positiva till en kraftig återvandring.

Nu verkar dock de två partiledarna ha enats kring frågor som rör en minskning av EU:s makt, minskad invandring och den ekonomiska situationen i Europa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter