”Trump är mannen som kan rädda västvärlden”

Tucker Carlson genomförde nyligen en uppmärksammad intervju med Ungerns premiärminister Viktor Orbán där premiärministern bland annat säger att Trump är den enda som kan rädda världen från krig och elände. Orbán säger även att flera saker som sägs om kriget är fullständiga ”lögner”.
Tucker Carlson. Skärmavbild: Twitter/ @TuckerCarlson
Tucker Carlson. Skärmavbild: Twitter/ @TuckerCarlson

Det var under onsdagen som den amerikanska journalisten och opinionsbildaren Tucker Carlson släppte en intervju med Ungerns premiärminister Viktor Orbán på X, tidigare Twitter.

Ungern delar gräns med Ukraina vilket gör intervjun med Orbán högst relevant för att få en större förståelse för konflikten. Kriget i Ukraina var därför ett ämne som behandlades i intervjun.

Orbán: Ukraina kan aldrig vinna kriget

Ungern har gjort sig kända den senaste tiden för att vara ett av de få länder, om inte det enda land, som har en annorlunda åsikt om det pågående kriget i Ukraina. Medan de övriga länderna i västvärlden skickar vapen, uppmuntrar till motoffensiver och gör analyser om att Ukraina har en chans att vinna kriget, är Orbán för en fredslösning.

Enligt premiärministern har Ukraina ingen som helst chans att vinna kriget mot Ryssland. Han säger att alla som påstår motsatsen ljuger. Han menar även att strategin med att västvärlden pumpar in pengar och vapen inte heller räcker för att besegra Ryssland. Det leder endast fram till att fler ukrainska män går döden till mötes.

Orbán vill ha tillbaka Trump för att kunna rädda västvärlden

Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shealah Craighead
Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shealah Craighead

Orbán har tidigare sagt att omedelbar fred måste vara målet på konflikten. Han säger i intervjun att det är i synnerhet USA som i praktiken bestämmer när konflikten tar slut. Om USA slutar att pumpa in pengar och vapen i landet slutar även kriget.

Men har tror inte att USA:s sittande president Joe Biden kommer att lösa konflikten. Istället vill Orbán se att USA:s förre president Donald Trump blir president igen. Orbán anser att detta dels kan lösa konflikten i Ukraina men även bidra till en bra utrikespolitik i största allmänhet.

– Kalla tillbaka Trump. Trump är mannen som kan rädda västvärlden, säger Orbán i intervjun.

Se den uppmärksammade intervjun

Det var inte bara kriget mellan Ukraina och Ryssland som togs upp i intervjun utan det var flera ämnen som behandlades. I intervjun tar man bland annat upp:

 • Sprängningen av Nord Stream 1 och 2
 • Varför västvärlden ogillar Viktor Orbán
 • Risken för ett trejde världskrig
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Tack för videon av Tucker and Viktor Orba`n.
  Viktor har absolut rätt om Ukraina och kriget där.
  Call back Trump. He is the man.
  TRUMP CAN DECLARE PEACE IMMIDEATELY.
  In 24 hours he can declare peace, he said himself
  in an interview. THANKS ..
  So we need PEACE IMMIDEATELY. And no more dead
  people as a result. . THANKS.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter