Turkiet kräver förbud av koranbränning

Nu framför Turkiet på nytt kravet att Sverige ska förbjuda koranbränningar, vilket sker innan Turkiet har röstat om ett svenskt Natomedlemskap.

Påtryckningarna för att Sverige ska inskränka den grundlagsskyddade yttrandefriheten och förbjuda koranbränningar fortsätter.

Den här gången kommer kravet från Turkiet, rapporterar Reuters. Detta ska ha framförts av den turkiske utrikesministern Hakan Fidan, i ett telefonsamtal med sin svenske motsvarighet, Tobias Billström. Fidan kallade koranbränningarna för ”avskyvärda handlingar som gömmer sig bakom yttrandefrihet”.

Samtidigt som kravet framfördes har det turkiska parlamentet inte röstat om att släppa in Sverige i krigsalliansen Nato. Tidigare har koranbränningarna utgjort ett hinder för turkarna att godkänna Sverige, och det återstår att se hur det kommer att bli när nya koranbränningar genomförs.

Detta kommer en dag efter att Ungerns regeringsparti Fidesz och dess partiledare och premiärminister, Viktor Orbán, meddelat att man kommer bojkotta en planerad omröstning om Sveriges medlemskap i parlamentet, som ska äga rum under måndagen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Problemet som jag ser det är att ett förbud kommer att omfatta endast koranen.
  Jag skulle kunna resonera om saken om det gäller samtliga religioner och dess föremål. Är tuffa uffe beredd att beslagta Jesus som läderbög och förverka konstverket ??
  Kristus i piss ?? Bilderna förbjuds visas ??
  Tänker regimen sluta särbehandla JV för att dom anser att homosexualitet är en privatsak som kan utövas i hemmet ??

  Alla utom JV får ju statliga pengar , men JV tog strid och vann… men nu skall JV särbehandlas för ” bristande demokrati” .

  Och varför skall jag behöva kränkas av Jonas Gardell ?? Kan vi inte förbjuda alla kränkningar ?? Förbjud Gardell att uppträda offentligt Ha-ha-ha !!

  Nå…jag skulle inte tro att uffe är villig att gå med på det .

  Egentligen skulle vare sig religion , politik eller andra föreningar ha några bidrag alls.


  Allmänna arvsfonden måste få ny styrelse. Lämpligen kan man hitta kompetenta personer på detta forum.

 2. Problemet är att ”religioner” som islam tillåts. Islam påbjuder att kristna förföljd och dödas. Här finns en grund för en diskussion. Detta borde även den mest korkade islamist förstå att kristna inte kan/vill acceptera. Innehållet i koranen måste upp på förhandlingsbordet. Finns ingen förståelse för detta så så är en enkel biljett hem den sista utvägen tillsammans med avslutande av alla bidrag. Varför ska muslimska länder ha bidrag av oss. Se hur de behandlar oss.
  Otack är vad vi får tillbaka. Vi behöver politiker som kan förhandla och som inte är rädda 5 åringar som verkar gömma sig bakom morsan kjol.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter