Uppgift: Wagnerledare död i flygkrasch

Ledaren för den ryska Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, ska enligt uppgift ha varit en av passagerarna i en flygkrasch utanför Moskva.

Under onsdagskvällen kraschade ett privat passagerarflygplan strax norr om Moskva. Samtliga tio personer ombord, varav tre besättningsmedlemmar, ska ha omkommit. En av dessa ska vara Jevgenij Prigozjin, ledare för den ryska legosoldatstyrkan Wagnergruppen, rapporterar den ryska nyhetskanalen TASS.

”En utredning har inletts om en Embraer-plankrasch som inträffade ikväll i Tver-regionen. Enligt passagerarlistan är namnet och efternamnet på Jevgenij Prigozjin bland dem”, uppger Rosaviatsia, Rysslands flygbyrå.

Sköts planet ned?

Enligt uppgifter som sprids på X/Twitter ska det vara det ryska luftvärnet som har skjutit ned planet, vilket flera användare kopplar samman med det kuppförsök som Wagner-gruppen genomförde tidigare under sommaren. Kuppen ska ha varit ett försök att få bort försvarsminister Sergej Shojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov, men inte Vladimir Putin. Det spekuleras nu om kraschen har varit ett sätt att göra sig av med Prigozjin.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter