Vad innebär Åkessons EU-utspel?

Jimmie Åkessons uttalande om EU har provocerat framförallt Liberalerna, trots att han inte förespråkar ett utträde ur den överstatliga unionen. Är detta ett tecken på att det kommer bli hårda slitningar inom Tidöavtalet? Roger Richthoff, som suttit i riksdagen för Sverigedemokraterna, kommenterar.

Frihetsnytt rapporterade under tisdagen om Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet, där han förespråkade en omprövning av det svenska EU-medlemskapet. Det tog inte lång tid innan framförallt Liberalerna reagerade på innehållet i artikeln. Liberalernas partiledare Johan Pehrson skrev bland annat på Twitter att en omprövning var helt otänkbar.

Åkesson svarade därefter i en intervju med Göteborgs-Posten att Pehrson feltolkade honom:

– När Johan Pehrson till exempel hugger på det och till och med byter ut hur jag har formulerat mig så är det onödigt.

Roger Richthoff, som suttit i riksdagen för Sverigedemokraterna och varit ledamot i Försvarsutskottet, kommenterar Åkessons uttalande och de efterföljande reaktionerna. Han välkomnar att Åkesson verkar ha kommit till insikt om att EU inte går att förändra inifrån. Men att endast uttrycka det i media, och inte driva på det i riksdagen ifrågasätter Richthoff dock.

Var är förslagen i riksdagen? Det är ju där man debatterar. Men man kan ju välja att gå ut i media, då får man lite uppmärksamhet och väcker igång det här onödiga partiet, Liberalerna.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jo…EU skulle bara underlätta handel och vi skulle slippa snokiga tullare som river i våra väskor efter cigg & sprit på vägen hem från Las Palmas…..så blev det verkligen inte !!! Carl Bildt som grundlurade oss borde tvingas bära en ” skämshatt” så fort han lämnar våningen på Karlavägen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter