Varför höjs inte terrorhotsnivån?

Al-Qaida går nu öppet ut och uppmanar muslimska extremister att genomföra terrorhandlingar mot Sverige och svenska medborgare. Trots detta höjer inte Säpo terrorhotsnivån, utan låter den vara kvar på samma nivå. Många frågar sig varför de inte höjer hotnivån.

Under helgen uttalade den islamistiska terrororganisationen al-Qaida hot direkt mot Sverige och Danmark. Med anledning av sommarens koranbränningar uppmanade man muslimer att genomföra terrorattentat mot svenska mål. Trots detta väljer inte Säkerhetspolisen att höja terrorhotsnivån, rapporterar Svenska Dagbladet (SvD). Bedömare menar att detta avslöjar att hotet mot Sverige inte är högt.

Anledningen är att nivå fyra innebär att det är ett ”högt hot” mot Sverige. Frågan som nu ställs är varför Säpo inte bedömer hotet mot Sverige som högt, då man sagt att Sverige är ett legitimt mål och att det finns ett potentiellt hot, och att läget är allvarligt.

”Det kostar mycket”

Frihetsnytt har bett sin politiska kommentator, Tobbe Larsson, om en kommentar på detta.

Varför höjer de inte nivån till fyra?

– Antingen för att man överdrivit hotbilden för att få igenom ett förbud mot, eller ändring av möjlighet till att genomföra koranbränningar för att gå med i Nato. Eller för att det kostar för mycket i rena pengar för Sverige, att terrorhotsnivån ökar till fyra.

Det kostar nämligen mycket, både genom att turismen kraftigt minskar till Sverige, samt på andra sätt om bilden av Sverige förändras negativt, vilket sker genom en ökad hotbild mot Sverige.

Men är inte det allvarligt när al-Qaida öppet på sin hemsida går ut med dessa hot?

– Absolut, men man ska inte glömma bort att rädslan som skapas genom att tidningarna skriver om dessa hot spelar de som vill inskränka våra friheter i händerna. De tjänar inte på att känslorna och upprördheten kring koranbränningarna lägger sig.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter