Vi vill ha världsfred!

Detta är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Är det någon mer än jag som blivit trött på nyheterna om krig? De vill att vi ska hata varandra. Inte vara systrar och bröder. Öga för öga, gör oss blinda. Det vet alla. Vi måste tagga ner. Vi måste göra Yoga, Mindfulness eller medveten närvaro och ASMR, så kallade Autonomous Sensory Meridean Responce som finns på Youtube.

Vi ska inte bli ett med problemet, om man åberopar sanningsenlighet. Vi vill ha glada nyheter. Vi vill se hur vi bygger landet. Vi vill se nyheter om hur sköldpaddor äter upp bioplast, istället för att fastna i den. Vi vill se nyheter om ungdomarna som jobbar med att plocka skräp hos untrashed.

Visste ni att syrier mördades med mördardrönare? Sen använde fotografer drönare, för att fotografera Turning Torso. Förstår ni hur omedvetna vi är? Vem kommer man att mörda, nu? Det heter “Civilingenjör”, på grund av all teknik kommer just från krigsindustrin. Hur ska vi stoppa den här galenskapen med krigshets?

Foto från Eva Guillén
Foto från Eva Guillén

Är det bara jag som ser att mördarmaskiner inom AI är livsfarliga ting?

“Lösningen på problemet med mördarrobotar är att se till att behålla meningsfull mänsklig kontroll över våldsanvändning”.

Så skriver Svenska Freds och Skiljedomsföreningen, om mördarrobotar, som skapats för att döda. Vem kommer bli offer för dessa mördarrobotar, och varför? Vidare skriver Svenska Freds och Skiljedomsföreningen såhär:

“Utvecklingen av mördarrobotar diskuteras inom FN och 30 stater står i dagsläget bakom ett förslag om ett internationellt förbud. Förbudet mot mördarrobotar skulle likna de förbud som redan finns för kemiska och biologiska vapen, personminor och klusterbomber, liksom den FN-konvention mot kärnvapen som antogs 2017.”

Jag menar på att användandet av mördarrobotar är livsfarligt, jag som är programmerare, vet ett program kan få så kallade “buggar”. Det var så på 70- och 80-talet: Datorerna var så stora, att man kunde “vandra in” i en dator. Där fanns också så kallade “buggar”, det vill säga buggar, alltså skalbaggar, som man var tvungen att rengöra.

Där kommer namnet av “buggar” ifrån. En mördarmaskin, kan avgöra, vem som skall mördas, bara genom att fotografera personens pupiller. Hur ska man sätta dit någon för krigsbrott? Det håller ju inte.

Jag rekommenderar att ni läser mera om detta, hos Svenska Freds och Skiljedomsföreningen! Svenska Freds skiljer på drönare och mördarrobottar. De skriver så här, om skillnaden:

“Är mördardrönare samma sak som mördarrobotar? En vanlig missuppfattning är att mördarrobotar är samma sak som beväpnade drönare. Detta stämmer inte. Beväpnade drönare finns och används redan idag och styrs fortfarande av människor på distans. Beslutet om att använda dödligt våld tas alltså av den ansvariga överbefälhavaren. En mördarrobot är ett vapensystem som själv kan fatta beslut om att använda dödligt våld och styrs av förprogrammerad AI programvara”.

Att döda en person, borde vara 100 procent förbjudet på hela planeten. Så här skriver Svenska Freds och Skiljedomsföreningenom kriget i Ukraina:

“Rysslands invasion av Ukraina är fruktansvärd, oförsvarbar och i strid med den internationella rätten”.

Soldaters uppgifter, och samtliga som håller i ett vapen och militär AI, följer direktiv, från galna generaler, och högt uppsatta regeringar och oetiska programmerare. Sluta med det. Genast! Gå med i Svenska Freds och Skiljedomsföreningen. Vi vill ha världsfred, asap!


Insändaren är underskriven av Eva Guillén.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ja . Eva jag håller med om att robotar och drönare är ett stort problem.
    Och jag håller med om att konflikter skall lösas genom samtal isf krig (eller slagsmål i det privata ) Precis som detta forums TL brukar framhålla.
    Jag är förvånad över att medlare och förhandlare ,även Svenska Freds , inte kallades in direkt när konflikten mellan Ukraina och Ryssland bröt ut.
    Att man inte i lugn och ro kunde samtala om vad som är problemet , och hur det skall lösas .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter