Vindarna vänder – ”Etablissemangsmedias strategi rämnar”

Fler och fler personer inom etablissemanget överger den politiska korrektheten och erkänner att den okontrollerade invandringen inneburit enorma problem för samhället. Den senaste att göra ett sådant erkännande är Expressen-skribenten Jens Liljestrand, en person vars avbön Katerina Janouch för flera år sedan förutspått.

Det är i en artikel i Expressen med titeln ”Våldet visar att jag har haft fel om allt” som journalisten Jens Liljestrand erkänner att samhället inte är så tryggt och fungerande som han och hans kollegor velat ge sken av. Efter det brutala dubbelmordet i Farsta Centrum, som krävde en 15-årig pojkes och en 45-årig mans liv, verkar han ha fått ett bryskt uppvaknande.

Jag har nog haft fel, om allt. Migrationspolitiken har varit mer misslyckad än jag velat förstå. Den sociala nedrustningen av förorterna, det växande utanförskapet, fattigdomen, hopplösheten. Narkotikapolitiken, givetvis. Polisens resurser. Skolans förfall. Tillgången på vapen. Allt, skriver han bland annat.

Förutsåg detta redan 2019

En som inte är förvånad över Liljestrands uttalande är författarinnan Katerina Janouch, som i ett blogginlägg redan 2019 förutsåg att just Liljestrand skulle överge etablissemanget förr eller senare och nu har hon fått rätt.

Trots de problem som varit tydliga i samhället under lång tid och som oppositionella varnat för i runt 40 år, har etablissemangsmedia haft som strategi att smutskasta de som påtalar problemet och ansträngt sig för att strypa yttrandefriheten snarare än att försöka ta tag i problemen.

Att etablissemanget inte längre klarar av att hålla fast vid sina egna journalister, talar för att den strategin håller på att rämna, enligt Janouch.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter