VM-medalj för juniorkronorna

Vinst efter vinst har de svenska spelarna tagit. I junior-VM i ishockey lyckades man ta sig hela vägen till silvermedalj, men ambitionerna låg alltid på guld.

Under fredagskvällen spelades finalen i junior-VM mellan Sverige och USA. Efter en hård match vann USA med 6-2. Trots att ha lyckats med bedriften att ha tagit silver var lagkaptenen Liam Öhgren inte nöjd.

– Det är tråkigt och aldrig kul att förlora, speciellt inte i en final med den här gruppen, som är så sjukt bra, vi är så jävla tajta utanför. Det suger, säger Öhgren till SVT.

– Jag vill bara tacka alla grabbar därinne. Coacherna… det har varit en riktigt bra resa. Vi har slitit som fan, verkligen gjort allting för att vinna det där guldet, tyvärr gick det inte i dag, säger Öhgren till SVT.

Svenskarna gav inte upp

Med en halv minut kvar av matchen rann känslorna över och svenskarna tog till våld för att försvara sin heder och vissa sin frustation över den kommande förlusten. Efter flera slagsmål fylldes utvisningsbåsen med blödande spelare.

USA firade vilt på planen och stora delar av publiken buade.

– Det var tyst i omklädningsrummet och ledsamt för oss alla. För flera av oss var det sista gången vi träffades i ett omklädningsrum på det viset. Vi hade önskat i våra drömmars värld att kunna avsluta på ett bättre sätt och fira tillsammans, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid till SVT.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter