WEF-kopplad bondehatare vill bli Nato-chef

Nederländernas premiärminister, Mark Rutte, har uttryckt en vilja att bli nästa chef för krigsalliansen Nato. Rutte har deltagit frekvent på World Economic Forums möten och gjort sig känd som en ”bondehatare” som vill utradera jordbruket från Nederländerna.

Nederländernas avgående premiärminister Mark Rutte är intresserad av att ta över jobbet som krigsalliansen Natos generalsekreterare. Detta rapporterar den nederländska radiokanalen Den Haag FM.

I intervjun med radiokanalen säger Rutte att jobbet vore mycket intressant och att han skulle kunna tillföra något. Rutte lämnar premiärministerposten efter valet i november. Den nuvarande Nato-chefen, Jens Stoltenberg, sitter på posten till till oktober nästa år.

– Men om möjligheten dyker upp, även om några år, är jag öppen för det, säger Rutte till Den Haag FM.

WEF-kopplad

Det som Den Haag FM inte nämner i sin intervju är att Mark Rutte är starkt kopplad till World Economic Forum (WEF). Rutte har vid flera tillfällen medverkat på WEF:s möten och på deras hemsida har han till och med en egen profil.

Hatar sina egna bönder

Det som Rutte blivit mest känd för är hur han behandlat sitt eget lands bönder. Flera miljö- och klimatlagar har gjort böndernas liv mycket svåra och under Ruttes ledning har flera lagar stiftats som kritiserats för att ha ett enda syfte: att slå ut jordbruket för gott.

Men Ruttes arbete har inte gått folket förbi utan massiva demonstrationer har ägt rum mot den rådande politiken, vilket Frihetsnytt uppmärksammat.

Eva Vlaardingerbroek. Skärmavbild: X/ @EvaVlaar
Eva Vlaardingerbroek. Skärmavbild: X/ @EvaVlaar

En känd person som kritiserats Nederländernas behandling av bönderna är Eva Vlaardingerbroek. Hon anser att finanseliten hittar på svepskäl i syfte att slå undan benen för bönderna, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter