3 ansökningar om att bränna Bibeln, Toran och Koranen

Tre nya ansökningar om att bränna religiösa skrifter har kommit in rapporterar SVT. I en av dem vill arrangören bränna Koranen ”snarast möjligt”.

En kvinna i 50-årsåldern har ansökt om att bränna en Koran utanför en moské i Stockholm. Kvinnan vill att det ska ske ”snarast möjligt”. Hon säger till SVT att hon anser att protesterna mot Sverige är orättvisa.

I den andra ansökan söker arrangören tillstånd för att bränna Toran och en Bibel utanför Israels ambassad den 15 juli. Detta som svar på koranbränningen förra veckan och en ”symbolisk sammankomst för yttrandefrihetens skull”, skriver mannen bakom ansökan.

Den tredje gäller en sammankomst den 12 juli i Helsingborg för att bränna ”religiösa texter”.

Yttrandefriheten sätts på prov

Försöken att underminera yttrandefriheten kommer från många håll, och nu inte minst från Turkiet, och många upplever att det nu är extra viktigt att nyttja den friheten som yttrandefriheten innebär så fort som möjligt. Nu gäller det att ”smida medan järnet är varmt”.

Ju fler som förstår konsekvenserna av vad det skulle innebära om yttrandefriheten blir beskuren genom att till exempel förbjuda koranbränning, desto större chans att den blir orörd, resonerar många.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ansökan kostar pengar …såg någonstans 600:- ,men jag är inte säker.
    Ansökan skall innefatta personnummer och adress , tel osv…och är offentlig handling.
    Men jag hoppas att massor av folk ansöker om att bränna allsköns vidskepliga böcker.
    1996 hade vi ett litet bokbål i Höör. Det var ju för att provocera ägarna av Expressen /”antirasister” m.fl. Och det lyckades…ha-ha-ha
    Det var riktigt trevligt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter